Altian viiniraati arvioi pääsiäisen punaviinisuosikit

Altian viiniasiantuntijat maistelivat pääsiäiseen sopivia punaviinejä – joukossa uutuus sekä tuttuja suosikkeja. Kurkkaa raadin suositukset ja täsmäruokavinkit!

viinejä pöydällä

Altian viiniraadissa on mukana vuosikausia viinejä työkseen arvioineita asiantuntijoita sekä viinialan uusia kasvoja. Heitä kaikkia yhdistää monipuolinen viinituntemus sekä intohimo hyvään viiniin ja ruokaan.

Tarapacá Gran Reserva Cabernet Sauvignon – lunastaa odotukset

"Hyvä esimerkki, että Chilessä tehdään todella laadukkaita viinejä. Sopii hienosti juhlapöytään, kun halutaan parempaa. Lunastaa odotukset vaikka onkin yli 15 euron viini."

"Aivan ihana tuoksutella – tiivistettyä mustaherukkaa ja herukan lehden aromeja"

"Yllättävän pehmeä Cabernet Sauvignon, jossa tanniinit eivät ole liian kireät. Täyteläinen ja runsas maku, erittäin hyvä tasapaino"

Löydät suositusviinit useista Alkon myymälöistä, mutta voit tarkistaa oman lähi-Alkosi saatavuuden klikkaamalla Alkon verkkokauppaan tuotteen kohdalta.

"Nimenomaan ruokaviini erityisesti roseeksi jätettyjen liharuokien, kuten entrecôten tai jopa raa'an tartarin kanssa. Pääsiäisen mätsi lampaanviulun ja mustaherukkahyytelön tai kermaisen yrttikastikkeen kanssa. Toimii hyvin myös kovien juustojen kanssa"

Chill Out Pinot Noir – uutuushanaviini ja testin yllättäjä

"Saksalainen punaviini, joka tehty aitoon eurooppalaiseen Pinot Noir -rypäleelle tyypilliseen tyyliin eli viinistä löytyy syvyyttä ja monipuolisuutta. Täyttää odotukset Pinot Noirin ystävälle."

"Tällä viinillä voi aloittelijakin tutustua hieman haastavan Pinot Noirin makumaailmaan. Ei ole liian hapokas, vaan helposti lähestyttävä pienen jäännössokerinsa ansiosta. Harvoja Alkon Pinot Noireja hanapakkauksessa"

"Elegantti ja kevyehkö, mutta runsaan aromikas maku, jossa paljon erilaisia makuvivahteita ja marjaisuutta"

"Monipuolinen ruoka- ja nautiskeluviini, joka kestää myös tulisia makuja. Pääsiäisen ruokayhdistelmänä karitsan sisäfile yrteillä ja hapokkaalla karpalokastikkeella. Toimii myös hyvin lämminsavulohelle ja riistakäristykselle puolukkasurvoksen kanssa"

"Pidä jääkaapissa tunti ennen nauttimista. Avattu hanaviini säilyy jääkaapissa hyvänä kuukauden verran"

Vertaile: 2,25 litran koko vastaa kolmea normipulloa. Peruspullon kokoon suhteutettuna hinta on 8,66 € (75 cl)

Nederburg Shiraz – todella ryhdikäs ruokaviini

"Sinulle joka kaivat grillin esille pääsiäisenä! Tuoksussa hentoista savuisuutta ja tervaa, joten toimii ehdottomasti grillatun tai savustetun lihan kuten karitsan kareiden kanssa. Myös grillatun kanan tai jopa todella runsaasti hiillostetun lohen kanssa, joka on sisältä vielä hieman raakaa"

"Hyvä hedelmäisyys ja raikas täyteläisyys, luumun ja mesimarjan aromeja."

"Toimii myös karitsan lihapullien ja kermakastikkeen kanssa, joka on tuunattu espressoliköörillä"

Notre Dame de Cousignac – kypsän kirsikkainen luomuviini Ranskasta

"Mukavan hapankirsikkainen ja kypsä marjahilloinen maku, ei liian tuhti"

"Plussaa siitä, että viinin valmistuksessa ei ole lisätty sulfiitteja, viini on tehty luonnonmukaisesti ja sillä on paikallinen ekosertifikaatti. Todellinen eco friendly!"

"Ruokamätsinä simppelit karitsanvartaat tai yrttinen karitsanpaisti, joka jätetty hieman roseeksi. Myös pitkään haudutettujan pataruokien kanssa"

"Viini on vegaanisesti kirkastettu ja toimii myös vaikkapa kylmäsavutofusta tehdyn tomaattipohjaisen pastan tai piiraan kanssa"

Reseptivinkki!

Tutustu huippukokki Michael Björklundin pääsiäisen ruokaohjeeseen Notre Dame -viinille – karitsaa omena-rommikastikkeella.

Finca Las Moras Black Label Malbec – täyteläinen turboviini

"Tämän argentiinalaisen Malbecin makumaailma on samettisen pyöreä ja tumman muheva ja mehevä. Sitä mitä Malbec-rypäle on parhaimmillaan"

"Paljon pehmeitä tanniineja ja mokkaisuutta sekä runsaasti hedelmäisyyttä. Tästä löytyy paljon kaikkea, täyteläinen turboviini"

"Tanniinisin testin viineistä, muttei liian tanniininen. Nauttisin myös sellaisenaan"

"Vaatii ruoalta riittävästi suolaisuutta, joten kovat juustot tai poropiirakka, jossa paljon juustoa. Pääsiäisen punaviinilammaspadalle, jossa on hyvä suola"

Kommentit ja vinkit antoi altialaisista koottu viiniraati. Viinimaa on osa Altiaa, Pohjoismaiden johtavaa alkoholijuomataloa.

Markus Hannula

Markus Hannula, Business Development Manager

Markus vastaa Anoralla uusien viinien hankinnasta eri puolilta maailmaa ja uusien viinibrändien konseptoinnista ja kehittämisestä. WSET Diploman suorittanut Markus on työskennellyt viinialalla eri tehtävissä jo 20 vuotta.

Mikael Karttunen, Global Brand Ambassador

Mikael Karttunen, Global Brand Ambassador

Viinien sekä väkevien juomien parissa yli 20 vuotta työskennellyt Mikael edustaa Altian juomabrändejä ympäri maailmaa. Lisäksi hän on Altian innovaatio- ja tuotekehitystiimin jäsen. Mikael on saanut runsaasti oppia viininvalmistuksesta useiden tilojen viinintekijöiltä.

Pia Nisén, Wine Sourcing Manager

Pia Nisén, Wine Sourcing Manager

Pia ostaa työkseen viiniä ympäri maailmaa ja haluaa tuoda kiinnostavimmat trendit suomalaisten viininystävien nautittavaksi. Hän on kokenut sadonkorjaaja ja opiskellut viinialaa monipuolisesti. Antoisinta Pian työssä on keskustelut viinintekijöiden kanssa ja hän odottaakin kovasti tulevia tilavierailuja.

Anne Riski, Digital Content Manager

Anne Riski, Digital Content Manager

Anne on kirjoittanut viini-, ruoka- ja juoma-aiheisia juttuja yli 10 vuotta. Viinialalta hänellä on kokemusta lähes 20 vuoden ajalta. Anne vastaa Viinimaan digikanavien sisällöistä ja haluaa inspiroida lukijoita viinivinkeillä ja oivalluksilla viinin & ruoan yhdistämisestä.