Tutto è Possibile LESS is MORE -luomuviini muovista valmistetussa kuohuviinipullossa nyt Alkosta

Tutto è Possibile on italiaa ja tarkoittaa, että kaikki on mahdollista. LESS is MORE - 'vähemmän on enemmän' - viittaa puolestaan viinin innovatiiviseen pakkaukseen: "LESS CO2 emission, MORE sustainable".

Tutto è possibile LESS is MORE Organic Frizzante

Tutto è Possibile on italiaa ja tarkoittaa, että kaikki on mahdollista. Tämä viittaa italialaisen Terre Cevico -viinitalon lupaukseen tehdä kaikki mahdollinen sen eteen, että viinin toimitusketju alusta loppuun on kestävän kehityksen periaatteiden mukainen.

Helsingin Sanomien Viinikriitikon valinta 1.12.2023: Alkon ensimmäinen muovipulloon pakattu kuohuva viini yllätti kriitikon >>

LESS is MORE - 'vähemmän on enemmän' - viittaa puolestaan viinin innovatiiviseen pakkaukseen: "LESS CO2 emission, MORE sustainable".

Loppuvuoden uutuus Tutto è possibile LESS is MORE Organic Frizzante on raikas ja hersyvän hedelmäinen kuiva luomuviini, jossa aistii päärynää, keltaista omenaa, kukkaisuutta ja vivahduksen herukkaa. Vegaanisesti kirkastetun viinin kuplat ovat kevyen pirskahtelevat ja jälkimaku on leikittelevän hedelmäinen ja mutkaton.

Tutto è possibile on erinomainen aperitiivi ja loistava nautittavaksi sellaisenaan. Se sopii mainiosti myös vaalealle lihalle ja kalalle sekä salaattien ja kasvisruokien kanssa. Viini on valmistettu Trebbiano-rypäleestä Emilia-Romagnan viinialueella Pohjois-Italiassa, jossa Trebbianoa on kasvatettu 1300-luvulta saakka.

"LESS CO2 emission, MORE sustainable"

Lasista valmistettua kuohuviinipulloa (paino keskimäärin 720 g) lähes 90 % kevyempi muovipullo (90 g) vähentää hiilidioksidipäästöjä merkittävästi jokaisessa tuotantoprosessin vaiheessa ja on näin huomattavasti lasipulloa kestävämpi valinta ympäristön kannalta. Viini on myös kevyt kantaa mukana ja rikkoontumattomuutensa ansiosta turvallinen valinta mukaan esimerkiksi piknikille.

Italian tällä hetkellä voimassa olevasta viinilainsäädännöstä johtuen yli 3 baarin paineen sisältävää kuohuviiniä (spumante) ei voida pakata muuhun kuin lasipulloon, mistä syystä viini on semi-sparkling (frizzante) eli pirskahteleva ja sijoittuu Alkossa valkoviinihyllyyn.

Tiesitkö että pullotetuissa viineissä kaikkein ilmastoystävällisin pakkaustapa on PET-muovipullo. Sen hiilijalanjälki on vain 36 % perinteisen lasipullon hiilijalanjäljestä.

Taulukko

Pullon valmistamisessa syntyvät hiilidioksidipäästöt ovat 73% vähäisemmät kuin lasipullon valmistuksessa syntyvät päästöt. Pullon keveyden vuoksi myös kuljetuksessa syntyvät päästöt puolittuvat lasipulloon verrattuna.

Tutto è possibile LESS is MORE Organic Frizzante löytyy Alkon verkkokaupasta ja valikoiduista myymälöistä 13.11.2023 alkaen.

13.11.2023