4 x hyvä puolikas viinipullo

Puolikkaasta eli 37,5 cl:n viinipullosta riittää hyvin lasilliset kahdelle tai kolmellekin. Kurkkaa suosikkimme valkoviinistä, punaviinistä ja roseeviinistä sekä trendikkäästä roseekuohuviinistä.

Codorníu Clasico Cava Rosé Sec

Kungfu Girl Riesling

Puolikuiva Kungfu Girl on Suomen suosituimpia Riesling-viinejä ja monen Kungfu-fanin toiveesta suosikkiviini on vihdoin saatavilla myös näppärässä 37,5 cl:n pullokoossa.

Raikkaan hedelmäisen ja aromikkaan sitrusmaisen Kungfu Girlin etikettikin vihjaa sen sopivan erityisen hyvin aasialaisen ruoan seuraan, katso sushi bowlin ohje

Viinintekijän inspiraationa sekä viinin tyyliin että etikettiin on ollut Quentin Tarantinon Kill Bill -leffa. Lue lisää Kungfu Girlin tarinasta.

Löydät viinin parhaiten Alkon verkkokaupasta ja valikoiduista myymälöistä. Tarkista saatavuus Alkon sivuilta.

Ogier Artesis Côtes du Rhône

Keskitäyteläisen kirsikkainen ja miellyttävän vaniljainen punaviini tulee maineikkaasta Rhônen laaksosta Ranskasta. Se on monikäyttöinen viini useimpien liharuokien kuten paahtopaistin tai pataruokien kanssa.

'Keskitäyteläinen maku on kypsän marjainen, muistuttaen kirsikoita, punaherukoita ja sokeroituja karpaloita. Viini nostaa veden kielelle ja on tyyliltään pirteä. Kokonaisuus on harmoninen, yrttinen ja myös kukkainen, jättäen nielua lämmittävän, miellyttävän jälkivaikutelman. Laadukas ja hyvin tehty viini.' - Viinilehti 2020

Codorníu Clasico Cava Rosé Sec

Tämä kauniin lohenpunainen kuohuviini on supersuositun Codorníu Clasico Cavan roseeversio pienemmässä pullokoossa. Puolikuiva rosé on valmistettu vain punaisista rypälelajikkeista. Raikkaassa maussa on runsaasti punaisten marjojen aromeja, kuten mansikkaa ja punaherukkaa.

Nauti monipuolinen kuohuviini aperitiivina tai tapasten, salaattien ja pikkupurtavan kanssa.

Psst! Kaikki Codorniu-viinitalon kuohuviinit on valmistettu vegaanisesti eli viinin kirkastuksessa ei ole käytetty eläinperäisiä ainesosia.

Casal Garcia Rosé

Raikkaan hedelmäinen, hieman pirskahteleva ja puolikuiva roseeviini on täynnä mansikan ja vadelman aromeja. Nauti tämä hieman matala-alkoholisempi (9,5 % alkoholia) sellaisenaan tai salaattien ja kasvisruokien kanssa.

Viini-lehti valitsi samaisen viinin normaalissa 75 cl:n pullossa vuoden 2020 parhaimmaksi roseeviiniksi Alkon valikoimassa.

Löydät viinin parhaiten Alkon verkkokaupasta ja valikoiduista myymälöistä. Tarkista saatavuus Alkon sivuilta.