4 x hyvä puolikas viinipullo

Puolikkaasta eli 37,5 cl:n viinipullosta riittää hyvin lasilliset kahdelle tai kolmellekin. Kurkkaa suosikkimme valkoviinistä, punaviinistä ja roseeviinistä sekä trendikkäästä roseekuohuviinistä.

Tarapacá Reserva Organic Syrah pullo pöydällä

Lindeman's BIN 65 Chardonnay -valkoviini

Tämä auringonkukkia etiketissään kantava hedelmäinen ja kuiva Chardonnay-valkoviini tulee Australiasta. Nauti erityisesti lohi- tai kasvisruokien kanssa.

Löydät Lindeman's Chardonnayn Alkosta myös normikokoisessa 75 cl:n pullossa.

Tarapacá Reserva Organic Syrah -luomupunaviini

Täyteläinen ja hienostunut luomuviini Chilestä on monikäyttöinen useimpien liharuokien kuten paahtopaistin tai pataruokien kanssa sekä koville juustoille.

Codorníu Clasico Cava Rosé Sec -roseekuohuviini

Tämä kauniin lohenpunainen kuohuviini on supersuositun Codorníu Clasico Cavan roseeversio pienemmässä pullokoossa. Puolikuiva rosé on valmistettu vain punaisista rypälelajikkeista. Raikkaassa maussa on runsaasti punaisten marjojen aromeja, kuten mansikkaa ja punaherukkaa.

Nauti monipuolinen kuohuviini aperitiivina tai tapasten, salaattien ja pikkupurtavan kanssa.

Vinkki! Jos kaipaat pieneen juhlahetkeen vielä pienempää kuohuviinipulloa, Codorniu Cava Clasico Sec 20 cl:n luomukuohuviini piccolopullossa on varma vaihtoehto. Suomen suosituimman kuohuviinin miniversio on maultaan raikkaan puolikuiva ja sopii moneen makuun.

Casal Garcia Rosé -roseeviini

Raikkaan hedelmäinen, hieman pirskahteleva ja puolikuiva roseeviini on täynnä mansikan ja vadelman aromeja. Nauti tämä hieman matala-alkoholisempi (9,5 % alkoholia) sellaisenaan tai salaattien ja kasvisruokien kanssa.

Viini-lehti valitsi samaisen Casal Garcia roseeviinin normaalissa 75 cl:n pullossa Viinilehden Vuoden Roseeviini 2023 hopeamitalistiksi.