Penfolds - Intohimoisissa käsissä syntyvät maailman parhaat viinit
Australian ehkäpä maineikkain viinintekijä, ikonisen Penfolds-viinitalon Peter Gago on hilannut pikkuhiljaa talon viinien tyyliä kohti aina hienostuneempaa.
Lue lisää »Katso viiniasiantuntijoiden punaviinilöydät syksyn erilaisiin tunnelmallisiin iltoihin ja löydä oma suosikkisi!
”Takuuvarma luomu-klassikko italialaiseen iltaan"
– Ruffinon keskitäyteläinen ja mukavan marjaisa luomu-Chianti on numero uno italialaiselle ruoalle tai syksyiseen pizzailtaan. Se on täydellinen mätsi erityisesti tomaattipohjaisille tai rasvaisimmille ruoille kuten antipasti-lautanen, jolta löytyy salciccia-makkaraa tai Parmesan-juustoa.
”Syntisen pehmeä ja vähätanniininen nautiskeluviini”
– Inception on pehmeä punaviini rentoon korttipeli-iltaan tai viileään mökki- ja saunailtaan.
Jäännössokerinsa ansiosta Inception on lempeän makuinen ja siinä on matalat tanniinit.
– Helposti lähestyttävässä maussa löytyy tervapastillia ja aavistus savuisuutta. Nauti sellaisenaan, rentojen tex-mex-ruokien tai vaikka kiuasmakkaran kanssa. Viini-lehti on antanut viinille kolme tähteä = Laadukas ja hyvin tehty sekä hintalaatusuhteesta kertovan arvion Edullinen ostos.
”Luksusviinintuottaja Penfoldsin runsas ja täyteläisen rehevä klassikkorypälesekoitus Australiasta”
– Koonunga Hill on australialaisen luksusviinintuottaja Penfoldsin edukkaampi versio. Hyvin tehty täyteläinen viini, jossa aistii hieman rusinaisuutta ja kuivattua luumua. Hentoinen eucalyptuksen aromi raikastaa makua ja tanniinit ovat pehmeät. Runsas ja rehevä kokonaisuus, mutta helposti lähestyttävä.
– Tämä Shiraz ja Cabernet Sauvignon -rypäleiden klassikkosekoite sopii täyteläisen viinin ystävälle. Nauti rauhassa lasillinen vaikkapa hyvän musiikin ja kypsän Cheddar-juuston ääressä tai tuhdimpien liharuokien kanssa.
Vinkki! Löydät Koonunga Hill -viinin Alkoista myös pienemmässä 37,5 cl:n koossa, joka sopii hyvin vaikkapa arki-illan tunnelmointiin kynttilöiden tai takan ääressä.
“Helposti lähestyttävä ja elegantti luomu-Ripasso, jossa raikas hedelmäisyys”
– Kypsän rusinaisia aromeja, kuivattua hedelmää ja yrttisyyttä, kuten hyvässä italialaisessa Ripassossa kuuluu ollakin. Keskitäyteläinen maku, jossa paljon tanniineja, mutta ne ovat mukavan pehmeitä.
Helposti lähestyttävä, elegantti ja raikas Ripassoksi, sillä se ei ole liian hyökkäävä maultaan.
– Upgreidaa treffi-ilta puolison kanssa ja nauti pitkään kypsytetyn lihapadan kanssa, jossa tomaatteja ja yrttejä. Tai kokeile munakoiso-tomaattipiirasta tai ragua. Antipasti-lautanen Valio Aura Gold -sinihomejuuston tai prosciutton kanssa toimii takuuvarmasti.
Kommentit on koottu Viinimaan viiniraadin tastingista. Raadissa olivat mukana Anoran viiniasiantuntijat Markus Hannula ja Marjut Tiainen sekä Viinimaan sisällöntuottaja Anne Riski.
Australian ehkäpä maineikkain viinintekijä, ikonisen Penfolds-viinitalon Peter Gago on hilannut pikkuhiljaa talon viinien tyyliä kohti aina hienostuneempaa.
Lue lisää »Keski-Italiassa sijaitseva Toscana on yksi maailman tunnetuimmista viinialueista, mutta mitä alueen ruoka pitää sisällään? Tutustu toscanalaiseen ruokaan ja viinisuosituksiin viinikirjoittaja Ilkka Sirénin matkassa.
Lue lisää »Kuivatuista rypäleistä valmistetuista punaviineistä tunnetuimpia ovat Pohjois-Italian Veneton viinialueen täyteläiset amaronet sekä ripassot. Lue miten amarone viini tehdään ja miten ripasso eroaa amaronesta. Katso myös viinivinkit!
Lue lisää »Viinilehden Vuoden punaviini 2021 tulee Pohjois-Italiasta. Harmoninen, luonteikas ja suunmyötäisen mehukas Amarone hurmasi Viinilehden tuomariston kertaheitolla. Tutustu voittajaviiniin!
Lue lisää »