Laatukuohuvat alle 10 € – katso edulliset skumppavinkit

Näissä kuohuviineissä on hinta-laatu kohdillaan. Nappaa edulliset skumppavinkit sekä lue, miten avaat kuohuviinipullon oikein.

kuohuviinit coolerissa

Vapusta aloitetaan kevään ja kesän juhlakausi – tietenkin kuplivaa lasissa! Katso viiniasiantuntija Markus Hannulan vinkit laadukkaista, mutta edullisista suosikkikuohuviineistä.

Ballet Carte Noire Organic Brut

– Suomen suosituin ranskalainen kuohuviini

”Kuivan Ballet Brut -luomukuohuviinin mausta voi löytää päärynän, omenan ja kypsän sitruunan aromeja sekä kevyttä mausteisuutta.”

”Luonnonmukaisesti valmistetun viinin lisäksi myös Ballet’n korkkivalinta on tehty vastuullisesti, sillä se on valmistettu FSC-sertifioidusta korkkitammesta. Edullinen hinta luomukuohuviinille.”

Jaume Serra Cava Brut

– Suomen suosituin kuiva cava

”Monipuolinen ja erittäin kuiva cava maljajuomaksi sekä ruoan kanssa, erityisen nappipari tapaksille. Erittäin hyvä hinta-laatusuhde”

”Maussa kypsää hedelmää, omenaa ja paahteisuutta. Lempeät, mutta pitkään kestävät kuplat”

Zonin Prosecco Brut 37,5 cl

– yksi tunnetuimmista italialaisista Proseccoista pienessä pullokoossa

”Todella hedelmäinen Prosecco-kuohuviini, jonka runsaat kuplat kannattelevat loistavasti kokonaisuutta. Täydellinen pieni 37,5 cl:n pullo vähän pienempään vapun viettoon!”

”Prosecco on ollut kovaa huutoa viime vuosina ja Zonin on yksi tunnetuimmista italialaisista proseccoista maailmanlaajuisesti”

Näin kuohuviinipullon avaaminen onnistuu

1. Viilennä kuohuviinipullo jääkaapissa vähintään 4 tuntia tai pikajäähdytyksenä jääpala-vesi-suolaseoksessa 15 minuuttia.

2. Poista metallikapseli ja rautalangat ennen kuin avaat korkin. Voit myös halutessasi vain löysätä rautalangat ja jättää ne paikoilleen.

3. Tartu heikommalla kädelläsi korkkiin ja pitele vahvemmalla kädelläsi pulloa pohjasta.

4. Käännä varovasti pullon pohjasta. Korkin pitäisi tuntua siltä, että se tulee itsestään ulos pullon suusta. Paina sopivasti vastaan, ettei paine työnnä korkkia ulos hallitsemattomasti. Oikein avattuna korkki ei poksahda vaan ainoastaan sihahtaa.

5. Kaada ensin kaikkiin kuohuviinilaseihin vähän viiniä ja loput vasta sitten, kun kaatokuohu on laskenut. Kuohuviiniä kaadetaan lasiin 10 - 12 cl lasin koosta riippuen, mutta suurin piirtein 2/3 osaa kuohuviinilasin tilavuudesta.

Jos korkki poksahtaa avatessa, lähtee pullosta painetta ja juoma kuohuu herkästi. Ja kukapa nyt hyvää kuplajuomaa haluaisi haaskata! Lue miten avattu kuohuviinipullo säilyy parhaiten.