Viini + äänikirja – raikkaat kesäparit

Millainen kirja sopii kesäviinille? Katso 5 raikasta viinivinkkiä ja Storytelin kirjailijoista kootun raadin kirjasuositukset.

storytel kirjat

Casal Garcia Rosé

Portugalilaisessa puolikuivassa ja hieman pirskahtelevassa roseessa aistii mansikan ja vadelman aromeja. Viinilehti valitsi sen Vuoden 2020 Roseeviiniksi!

Nautiskele aperitiivina tai terassiroseena sekä kevyiden kasvisruokien ja snäcksien kanssa. Löydät Casal Garcian Alkon verkkokaupasta sekä valikoiduista myymälöistä myös näppärässä 37,5 cl:n pullossa.

-9%

Casal Garcia Rosé

Storytelin kirjasuositus Casal Garcia Rosélle

Kuinka rakastua mieheen joka tulee puskista, Emmy Abrahamson

Kolmekymppinen Julia opettaa Wienissä englantia aikuisille ja on perinpohjaisen tylsistynyt. Kaikki muuttuu, kun koditon Ben istahtaa Julian viereen Karlsplatz-torilla. Mies on ruokottomasta ulkomuodostaan huolimatta hauska ja sydämellinen. Voiko kahden täysin eri maailmasta tulevan ihmisen rakkaus kuitenkaan kestää?

Raadin kommentit:  Tuoksuu ja maistuu kepeältä romantiikalta”  “Tämä on nuorta hassua rakkautta!” “Viini on kuin nuoret rakastavaiset mansikkapellolla”

Kungfu Girl Riesling

Ihastuttava puolikuiva Kungfu Girl on Suomen suosituimpia Riesling-viinejä. Raikkaan hedelmäisen ja aromikkaan sitrusmaisen viinin etikettikin vihjaa sen sopivan erityisen hyvin aasialaisen ruoan seuraan.

Storytelin kirjasuositus Kungfu Girlille

Juhlat Malibussa, Taylor Jenkins Reid (ilmestyy 20.6.) Elokuun viimeinen viikonloppu 1983: Nina Rivan kiihkeästi odotettujen kesäkauden päättäjäisbileiden aika. Keskiyöhön mennessä juhlat ovat riistäytyneet täysin käsistä; aamun sarastaessa liekit nuolevat Ninan taloa. Sitä ennen juomaa on virrannut, musiikki pauhannut ja sukupolvien ajan perhettä muokanneet salaisuudet päässeet pintaan.

Raadin kommentit:  Kungfu Girl kicks ass”  “Tässä viinissä on kutkuttava fiilis jostain uudesta ja lähdöstä jonnekin”

storytel viinit

Villa Anna Soave

Tämä edullinen klassikkovalkoviini tulee Italiasta. Soave-viinejä valmistetaan Soaven kaupungin seudulla Veronan kaupungin lähellä Koillis-Italian Veneton viinialueella. Raikkaan sitruksinen ja kuiva maku sopii erityisesti antipastille ja vaikkapa katkarapupastalle.

Storytelin kirjasuositus Villa Annalle

Joka tuulta rakastaa, Meritta Koivisto

Tiivistunnelmainen psykologinen trilleri äidistä ja salaisuuksien peittelystä. Amandan 6-vuotias on kadonnut jäljettömiin. Kun katoamista alkaa tutkia rikoskonstaapeli Kim Nore, Amanda joutuu vastatusten salaisuuksiensa kanssa – niidenkin, joista hänellä on vain hämäriä muistikuvia.

Raadin kommentit: “Kuin selvittämätön rikos joka vetää puoleensa” “Sellaiset viinit ja kirjat joista ei heti saa selvää ovat kaikista jännittävimpiä”

Settesoli Pinot Grigio Organic

Italian trendaavasta Pinot Grigio -rypäleestä tehdyt viinit ovat usein kevyitä, rapean hapokkaita ja täynnä herkullista sitrushedelmää, kuten tämä Settesolin kuiva luomuviini. Mausta löytää vihreää omenaa, hunajamelonia, karviaista ja hieman kukkaisuutta ja jopa ruohoa.

Storytelin kirjasuositus Settesolille

Salattu Mafia, Anton Monti

Suomalais-italialainen tietokirjailija Anton Monti sukeltaa mafiasarjan ensimmäisessä osassa sisilialaisen mafian historiaan ja nykypäivään. Italian rikollisuuden kerrostumat paljastuvat Anton Montin neliosaisessa tietokirjasarjassa, joka kuvaa tarkasti, miten mafian lonkerot ulottuvat kaikkialle aina maataloudesta politiikkaan ja huumekauppaan asti.

Raadin kommentit: “Vivahteikas mutta suora” “Kuin menevä kaupunkilainen, kirpakka, terävä ja täynnä yllätyksiä”

Laroche Chardonnay L

Tämä tyylipuhdas eteläranskalainen chardonnay-valkoviini pursuaa eloisaa omenaa ja limettiä. Tasapainoinen ja kukkaroystävällinen viini on monipuolinen ruokajuoma, joka raikkaan hapokkuutensa ansiosta toimii erilaisten kala- ja kasvisruokien kaverina, mutta myös sellaisenaan hyvän kirjan ääressä.

Storytelin kirjasuositus Larochelle

Ranskalainen valokuvaaja, Natasha Lester

Ranskalainen valokuvaaja on saanut inspiraationsa kuvajournalisti Lee Millerin elämästä. Se on dramaattinen tarina rohkeudesta, perheestä, anteeksiannosta sekä urheista naisista. Nämä ravistuttavat, modernit mutta samalla perinteikkäät tarina & viini sopivat laatua ja elämyksiä arvostaville nautiskelijoille.

Raadin kommentit: “La vie jolie!” “Tässä maistuu elämän moninaiset ilot ja älykkyys”

Raatiin osallistui Storytelin kirjailijoista dekkaristi ja elokuvakäsikirjoittaja Meritta Koivisto ja tietokirjailija ja pitchausvalmentaja Elsa Ervasti. Kirjailijat kuvailivat itseään viineinä näin: "Meritta on hienostunut Chardonnay" ja "Elsa on villi kukkapelto, mutta kirjailijana älyllinen ja filosofisen vivahteikas, suosikkiviininä rosee!"