Kanasataytortillat

Suomalaiseenkin makuun hyvin istuva Satay-kastike on kotoisin Indonesiasta. Mausteisen kanaruoan kanssa sopii aromaattinen valko- tai roseviini, joka pehmentää mukavasti ruoan mausteisuutta.

Kanasataytortillat + viinisuositus
logo

4 HLÖ

logo

0 h 45 min

Kanavartaat

AINEKSET

  • 3 dl kookosmaitoa

  • 1 limen mehu

  • 2 rkl punaista currya

  • 1 valkosipulinkynsi

  • 4 broilerin rintafileetä

  • Öljyä paistamiseen

  • 4 tortillaa

  • Varrastikkuja

VALMISTUSOHJEET

    1. Liota varrastikkuja vedessä vähin­tään 30 minuuttia.

    2. Sekoita keskenään kookosmaito, limen mehu ja punainen curry. Kuori ja hienonna valkosipuli ja lisää se seokseen. Laita broilerinpalat marinadiin ja anna niiden vetäytyä puolen tunnin ajan.

    3. Työnnä broilerinpalat vartaisiin.

Maapähkinäkastike

AINEKSET

  • 1½ dl karkeaa maapähkinävoita

  • 1 dl kookosmaitoa

  • 2 rkl punaista currya

  • ½ tl juustokuminaa

  • 1½ tl sokeria

  • 1 limen mehu

  • 1½ rkl kalakastiketta

VALMISTUSOHJEET

    1. Sekoita kaikki ainekset keskenään.

    2. Mausta kalakastikkeella.

Varaa salaattiin esimerkiksi

AINEKSET

  • Kiinanretiisiä, porkkanoita, kurkkua, korianteria, minttua limeä, paahdettuja seesaminsiemeniä

VALMISTUSOHJEET

    1. Pilko ja sekoita salaatin ainekset keskenään.

Grillaus

AINEKSET

    VALMISTUSOHJEET

      1. Sytytä grilli ja käytä suoraa lämpöä.

      2. Voitele ritilä öljyllä ja laita vartaat ritilälle. Grillaa broilerivartaita 6–8 minuuttia molemmin puolin.

      3. Lämmitä samalla tortillat. Täytä tortilla salaatilla ja muilla lisukkeilla ja laita päälle broilerinpaloja ja maapähkinä­kastiketta.

    Resepti ja kuva

    Pihakokin kesä -lehti