Quiche lorraine

Kinkkupiirakka eli ranskalaisittain quiche lorraine toimii takuuvarmana suolapalana illanistujaisissa.

Quiche lorraine Aki Wahlmanin tapaan
logo

4 HLÖ

logo

1 h 0 min

Pohja

AINEKSET

  • 3 dl vehnäjauhoja

  • 1/2 tl suolaa

  • 150 g voita

  • 3 rkl kylmää vettä

VALMISTUSOHJEET

    1. Valmista ensin pohja sekoittamalla jauho ja paloiteltu rasva tehosekoittimessa tai kulhossa ryynimäiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita taikina nopeasti. Kääri taikina muovikelmuun ja anna levätä viileässä noin tunti. Tämän jälkeen kaulitse taikina pyöreäksi levyksi ja vuoraa sillä korkeareunainen piirakkavuoka. Pistele pohja ja esipaista pohjaa n. 10 minuuttia.

Täyte

AINEKSET

  • 150 g savukinkkua

  • 200 g emmental-juustoraastetta

  • 1 iso sipuli

  • 3 kananmunaa

  • 3 dl kermaa

  • suolaa

  • pippuria ja muskottipähkinää

VALMISTUSOHJEET

    1. Valmista sitten täyte. Leikkaa ensin kinkku pieniksi kuutioiksi ja viipaloi sipuli. Kuullota sipulit pehmeiksi pannulla oliiviöljyssä. Sekoita kulhossa kinkku, sipuli ja juusto keskenään ja kaada piirakkapohjalle. Sekoita munat ja kerma ja mausta seos suolalla, pippurilla sekä muskottipähkinällä ja kaada seos piirakan päälle.

    2. Paista piirakkaa 200 asteisessa uunissa 25 - 30 minuuttia kunnes täyte hyytyy ja pinta saa kauniin värin. Jäähdytä 15 min ennen ruokailua ja koristele pinta runsaalla salaatilla.