Marmorinen häränfilee à la Pekka Terävä

Neulapavut ja lehtikaali tuovat rapsakkuutta marmorifileeseen. Yhdistä annos tuhdimpaan valkoviiniin ja nauti palkitun Laroche Les Vaudevey -viinin kanssa.
Nauta Nauta Nauta
2 HLÖ
30-45 MIN
AINEKSET
100 g marmoroitunutta naudan fileetä
1 rasia neulapapuja
Sokeria
1 rasia lehtikaalia
100 g creme fraichea
Suolaa, mustapippuria
Piparjuurta
Kylmäpuristettua rypsiöljyä
Tuoreita yrttejä
1 Leikkaa marmorifileestä aivan ohuita siivuja. Parhaiten tämä onnistuu leikkelekoneella, joten hyvä vaihtoehto on pyytää kaupan palvelutiskiä siivuttamaan filee.
2 Ryöppää neulapavut lyhyesti kiehuvassa vedessä. Lisää hyppysellinen suolaa ja sokeria.
3 Raasta piparjuurta (n. 1 cm tai maun mukaan) ja sekoita creme fraichen kanssa, mausta suolalla ja mustapippurilla.
4 Pese ja kuivaa lehtikaali. Leikkaa ruohosipulia pieniksi palasiksi.
5 Kokoa lautaselle lehtikaalia, häränfileetä ja neulapapuja. Ripottele päälle ruohosipulia ja haluamiasi tuoreita yrttejä. Tarjoile piparjuurella maustetun creme fraichen kera.
Resepti Keittiömestari Pekka Terävä, OLO ja EMO ravintolat Tutustu ravintoloihin
1 Leikkaa marmorifileestä aivan ohuita siivuja. Parhaiten tämä onnistuu leikkelekoneella, joten hyvä vaihtoehto on pyytää kaupan palvelutiskiä siivuttamaan filee.
2 Ryöppää neulapavut lyhyesti kiehuvassa vedessä. Lisää hyppysellinen suolaa ja sokeria.
3 Raasta piparjuurta (n. 1 cm tai maun mukaan) ja sekoita creme fraichen kanssa, mausta suolalla ja mustapippurilla.
4 Pese ja kuivaa lehtikaali. Leikkaa ruohosipulia pieniksi palasiksi.
5 Kokoa lautaselle lehtikaalia, häränfileetä ja neulapapuja. Ripottele päälle ruohosipulia ja haluamiasi tuoreita yrttejä. Tarjoile piparjuurella maustetun creme fraichen kera.
Resepti Keittiömestari Pekka Terävä, OLO ja EMO ravintolat Tutustu ravintoloihin
AINEKSET
100 g marmoroitunutta naudan fileetä
1 rasia neulapapuja
Sokeria
1 rasia lehtikaalia
100 g creme fraichea
Suolaa, mustapippuria
Piparjuurta
Kylmäpuristettua rypsiöljyä
Tuoreita yrttejä
Lisää muistilistaan