Raclette + Leyda Las Brisas Pinot Noir -punaviini
Sulatettu juustoruoka raclette on helppo tarjottava illanistujaisiin. Se valmistetaan useimmiten sähkökäyttöisellä raclette-pöytägrillillä, jossa juustoviipaleita sulatetaan pienissä raclette-pannuissa. Kukin ruokailija sulattaa itse oman annoksensa.
Sulatettu raclette-juusto nautitaan keitettyjen perunoiden, hillosipulien ja etikkakurkkujen kanssa. Katso lisää vinkkejä raclette-iltaan.
Tuhti ja rasvaisempi ruoka vaatii viiniltä riittävästi hapokkuutta.
Leyda Las Brisas Pinot Noir on keskitäyteläinen ja kypsän marjaisa punaviini, joka ei peitä juuston ja kasvisten makua alleen.
Lihafondue + Lindeman's Bin 50 Shiraz -punaviini
Lihafondue on talviajan parasta seurusteluruokaa! Murea lihanpala tikunpäähän ja kukin kypsentää omansa fonduepannun öljyssä tai lihaliemessä. Lisukkeeksi sopivat hyvin perunalohkot sekä kasvikset, nekin fonduepannussa paistettuna.
Lindeman's Bin 50 Shiraz -punaviinin mehevä täyteläisyys tukee liharuokaa, ja sen sopiva hapokkuus samalla tasapainottaa tuhtia annosta. Nappaa lisää Fondue vinkkejä.
Lasagne + Ruffino Chianti -punaviini
Maukas lihalasagne on perinteinen talviruokasuosikki, joka ei esittelyjä kaipaa.
Perinteiselle italialaiselle ruoalle sopii tietenkin klassinen italialainen viini Toscanasta.
Keskitäyteläisestä Ruffino Chianti -punaviinistä löytyy sopivaa hapokkuutta, joka keventää tuhtia ja juustolla kuorrutettua lasagnea. Viini ei ole liian täyteläinen, vaan toimii myös kasvislasagnen kanssa.
Blinit + Laroche Petit Chablis -valkoviini
Blinejä nautitaan useimmiten mädin, graavikalan tai rapujen kanssa, ja kokonaisuus kruunataan smetanalla.
Runsaassa rasvassa paistetut blinit kaipavat kylkeensä raikkautta. Laroche Petit Chablis -valkoviinin mineraalisuus, raikkaus ja sitrusmainen aromikkuus raikastaa blinin tuhtia kokonaisuutta. Lue lisää viinin valinnasta blinien kanssa.