Mitä viiniä talven suosikkiruoille?

Onko sinun herkkusi raclette, lihafondue, lasagne tai blinit? Katso täsmäviinisuositukset näille talvisen tuhdeille ruoille.

raclette

Raclette+ Leyda Las Brisas Pinot Noir -punaviini

Sulatettu juustoruoka raclette on helppo tarjottava illanistujaisiin. Se valmistetaan useimmiten sähkökäyttöisellä raclette-pöytägrillillä, jossa juustoviipaleita sulatetaan pienissä raclette-pannuissa. Kukin ruokailija sulattaa itse oman annoksensa.

Sulatettu raclette-juusto nautitaan keitettyjen perunoiden, hillosipulien ja etikkakurkkujen kanssa.

Tuhti ja rasvaisempi ruoka vaatii viiniltä riittävästi hapokkuutta.

Viini-lehden Vuoden 2018 punaviininä palkittu Leyda Las Brisas Pinot Noir on keskitäyteläinen ja kypsän marjaisa punaviini, joka ei peitä juuston ja kasvisten makua alleen.

Lihafondue+ Lindeman's Bin 50 Shiraz -punaviini

Lihafondue on talviajan parasta seurusteluruokaa! Murea lihanpala tikunpäähän ja kukin kypsentää omansa fonduepannun öljyssä tai lihaliemessä. Lisukkeeksi sopivat hyvin perunalohkot sekä kasvikset, nekin fonduepannussa paistettuna.

Lindeman's Bin 50 Shiraz -punaviinin mehevä täyteläisyys tukee liharuokaa, ja sen sopiva hapokkuus samalla tasapainottaa tuhtia annosta.

Lasagne+ Ruffino Chianti -punaviini

Maukas lihalasagne on perinteinen talviruokasuosikki, joka ei esittelyjä kaipaa.

Perinteiselle italialaiselle ruoalle sopii tietenkin klassinen italialainen viini Toscanasta.

Keskitäyteläisestä Ruffino Chianti -punaviinistä löytyy sopivaa hapokkuutta, joka keventää tuhtia ja juustolla kuorrutettua lasagnea. Viini ei ole liian täyteläinen, vaan toimii myös kasvislasagnen kanssa.

Blinit+ Laroche Petit Chablis -valkoviini

Blinejä nautitaan useimmiten mädin, graavikalan tai rapujen kanssa, ja kokonaisuus kruunataan smetanalla.

Runsaassa rasvassa paistetut blinit kaipavat kylkeensä raikkautta. Laroche Petit Chablis -valkoviinin mineraalisuus, raikkaus ja sitrusmainen aromikkuus raikastaa blinin tuhtia kokonaisuutta.