Viini toimii erinomaisesti myös monien kasvisruokien kanssa. Mutta millainen viini sopii vegesushille tai tomaattipohjaiselle pasta arrabiatalle?
Tutustu erityisesti kasvisruoalle sopiviin kahteen valkoviiniin, yhteen roseeviiniin ja kahteen punaviiniin.
Pirteän kuiva ja hieman mineraalinen luomuvalkoviini sopii erityisesti itämaisesti maustetuille salaateille ja wokeille. Katso itämaisen nuudelisalaatin ohje.
Vegaanisesti kirkastettu viini on pullotettu kevyeen ja ympäristöystävälliseen PET-pulloon.
Kuiva, raikas ja mineraalisen aromikas chileläinen valkoviini toimii esim. vegesushin kanssa sen raikkaiden aromien ansiosta.
Biodynaamisesti ja vegaanisesti tuotettu luomualkuviini Ranskasta sopii runsaammille salaateille ja kasvistapaksille. Kokeile erityisesti yrttisille kasvisruoille. Lue lisää, mitä alku- eli naturalviinit oikein ovat.
Keskitäyteläinen, tummankirsikkainen ja hedelmäinen italialainen punaviini on perinteisessä Chiantin koripullomallissa.
Klassikkoviini Toscanasta sopii miellyttävän hapokkuutensa ansiosta tomaattipohjaiselle pastakastikkeelle ja sienirisotolle. Katso pasta arrabiatan ja sienirisoton ohje.
Tumman marjaisa, täyteläinen ja aavistuksen savuinen luomupunaviini Ranskan Rhônesta toimii grillitofun tai grillattujen kasvisten kanssa.
PS. Tiesitkö, että vaikka viini itsessään on kasviperäinen tuote, sen valmistusprosessissa voidaan käyttää eläinperäisiä ainesosia kuten liivatetta tai munan valkuaista mm. säätelemään viinin kirkkautta. Näistä ei jää jäämiä itse viiniin, vaan ne ovat ns. prosessiaineita. Ei-eläinperäinen kirkastusaine on esim. saviperäinen bentoniitti.
Vegan-symbolilla merkityissä tuotteissa ei ole käytetty eläinperäisiä aineita.
Altian viiniasiantuntija Mikael noudattaa itse pitkälti kasvisruokavaliota.