5 viinivinkkiä kasvisruoille

Suositko kasvisruokavaliota? Nappaa Altian viinivalmentaja Mikael Karttusen viisi viinivinkkiä erilaisille kasvisruoille.
5 viinivinkkiä kasvisruoille

Viini toimii erinomaisesti myös monien kasvisruokien kanssa. Mutta millainen viini sopii vegesushille tai tomaattipohjaiselle pasta arrabiatalle?

Tutustu erityisesti kasvisruoalle sopiviin kahteen valkoviiniin, yhteen roseeviiniin ja kahteen punaviiniin.

Chill Out Organic Riesling

Pirteän kuiva ja hieman mineraalinen luomuvalkoviini sopii erityisesti itämaisesti maustetuille salaateille ja wokeille. Katso itämaisen nuudelisalaatin ohje.

Vegaanisesti valmistettu viini on pullotettu kevyeen ja ympäristöystävälliseen PET-pulloon.

Leyda Single Vineyard Garuma Sauvignon Blanc

Kuiva, raikas ja mineraalisen aromikas chileläinen valkoviini toimii esim. vegesushin kanssa sen raikkaiden aromien ansiosta.

Cap au Sud Rose Nature Wine

Biodynaamisesti ja vegaanisesti tuotettu luomualkuviini Ranskasta sopii runsaammille salaateille ja kasvistapaksille. Kokeile erityisesti yrttisille kasvisruoille.

 

Ruffino Chianti Superiore

Keskitäyteläinen, tummankirsikkainen ja hedelmäinen italialainen punaviini on perinteisessä Chiantin koripullomallissa.

Klassikkoviini Toscanasta sopii miellyttävän hapokkuutensa ansiosta tomaattipohjaiselle pastakastikkeelle ja sienirisotolle. Katso pasta arrabiatan ja sienirisoton ohje.

Notre Dame de Cousignac Parcelle Nord

Tumman marjaisa, täyteläinen ja aavistuksen savuinen luomupunaviini Ranskan Rhônesta toimii grillitofun tai grillattujen kasvisten kanssa.

PS. Tiesitkö, että vaikka viini itsessään on kasviperäinen tuote, sen valmistusprosessissa voidaan käyttää eläinperäisiä aineksia kuten liivatetta tai munan valkuaista mm. säätelemään viinin kirkkautta. Näistä ei jää jäämiä itse viiniin, vaan ne ovat ns. prosessiaineita. Ei-eläinperäinen kirkastusaine on esim. saviperäinen bentoniitti. Vegan-symbolilla merkityissä tuotteissa ei ole käytetty eläinperäisiä aineita.

Mikael Karttunen, Altia Akatemia
Mikael Karttunen

Altian viiniasiantuntija Mikael noudattaa itse pitkälti kasvisruokavaliota.

Kasvispyörykät & vihannesnuudeli

Kevyt ja matala-alkoholinen Casal Garcia -valkoviini Portugalista sopii hyvin mausteisille kasvispyöryköille.