Talven mehevät punaviinit - katso 3 vinkkiä

Millaista punaviiniä kannattaa kaataa lasiin keskellä pimeintä vuodenaikaa? Nappaa täsmäsuosituksemme ruokavinkkeineen.

tarapaca gran reserva punaviini

Gentleman's Collection Shiraz – herrasmiehille tehty viini

Tämä persoonallisen näköinen punaviini on kunnianosoitus 1800-luvulla eläneelle Dr. Henry Lindemanille, joka oli Australian viininvalmistuksen pioneeri. Lääkärinä ja kauppiaana – sekä rehtinä ja suoraselkäisenä miehenä – hän halusi sivistää uutta kotimaataan edistämällä herrasmiesmäisiä käytöstapoja.

Kuuntele Henry Lindemanin tarina lataamalla puhelimeesi ilmainen Living Wine Label -sovellus App Storesta tai Google Playsta.

Tämä mehevän täyteläinen ja tumman marjaisa viinimaailman herrasmies sopii seurusteluviiniksi hyvässä seurassa, mutta mainiosti myös liharuokien kanssa nautittavaksi. Katso paistin & lakritsikastikkeen ohje.

Vinkki! Gentleman´s Collection on hauska lahjaidea kaikille herrasmiehille tai sellaiseksi haluaville. Paketoi samaan pakettiin vaikkapa Joonas Konstigin Vuosi herrasmiehenä -kirja

Tarkista viiniin saatavuus lähi-Alkostasi tai osta Alkon verkkokaupasta.

Los Intocables Black Malbec – Viiden tähden Löytö-viini

Erittäin täyteläinen ja tuhti argentiinalainen Los Intocables -punaviini on saanut erityisen makunsa 12 kuukauden bourbon-tynnyrikypsytyksen aikana.

Viinilehti on antanut viinille täydet 5 tähteä = Tyylikäs huippuviini sekä parhaimman hinta-laatusuhde arvion = Löytö!

Maussa nousevat esille Malbec-rypälelajikkeen rehevät aromit – tummat marjat ja luumut. Viinin vaniljaiset aromit tulevat tynnyrikypsytyksestä ja pähkinäisyys bourbon-viskin aromeista. Tanniinit ovat pehmeät ja tuovat viiniin ryhtiä. 

Nauti mehevä viini sellaisenaan tai mausteisten liharuokien kanssa, mutta kokeile myös tumman suklaan tai kovien juustojen kanssa. Katso bourbonmarinoidun entrecoten ohje.

Tarapacá Gran Reserva Cabernet Sauvignon – suomalaisten suosima klassikkoviini 

Tämä rotevan täyteläinen ja kypsän kirsikkainen Cabernet Sauvignon -rypäleestä valmistettu punaviini tulee Chilen Maipon laaksosta. Muhkeudestaan huolimatta viinissä on miellyttävän pehmeät tanniinit, jotka eivät kuivata suuta. 

Viinilehti on antanut viinille 4 tähteä = Laadultaan erinomainen.

Nauti Tarapacá-viini tuhdimpien liharuokien tai juustojen kanssa. Katso ravintola Nokan keittiöpäällikkö Ari Ruohon viinille suunnittelema karitsan paahtopaisti -resepti. 

Tänä vuonna 145 vuotta täyttävä Tarapacá-viinitalo on vahvasti sitoutunut kestävän kehityksen ohjelmaan, ja työ palkittiinkin vuonna 2016 Green Winery of the Year -palkinnolla. Viinitalolla on mm. oma vesivoimala, joka hyödyntää ohi kulkevan joen luonnollista virtausta.