Talven mehevät punaviinit - katso 3 vinkkiä

Millaista punaviiniä kannattaa kaataa lasiin keskellä pimeintä vuodenaikaa? Nappaa täsmäsuosituksemme ruokavinkkeineen.

tarapaca gran reserva punaviini

Penfolds Koonunga Hill Shiraz Cabernet – klassikkosekoite

Luksusviinintuottaja Penfoldsin runsas ja täyteläisen rehevä klassikkorypälesekoitus tulee Australiasta.

Hyvin tehty täyteläinen viini, jossa aistii hieman rusinaisuutta ja kuivattua luumua. Hentoinen eucalyptuksen aromi raikastaa makua ja tanniinit ovat pehmeät. Runsas ja rehevä kokonaisuus, mutta helposti lähestyttävä. Shiraz ja Cabernet Sauvignon -rypäleiden klassikkosekoite sopii vaikkapa hyvän musiikin ja kypsän Cheddar-juuston äärelle tai tuhdimpien liharuokien kanssa.

Vinkki! Löydät Koonunga Hill -viinin Alkoista myös pienemmässä 37,5 cl:n koossa, joka sopii hyvin vaikkapa arki-illan tunnelmointiin kynttilöiden tai takan ääressä.

Los Intocables Black Malbec – tuhti ja täyteläinen

Erittäin täyteläinen ja tuhti argentiinalainen Los Intocables -punaviini on saanut erityisen makunsa 12 kuukauden bourbon-tynnyrikypsytyksen aikana.

Maussa nousevat esille Malbec-rypälelajikkeen rehevät aromit – tummat marjat ja luumut. Viinin vaniljaiset aromit tulevat tynnyrikypsytyksestä ja pähkinäisyys bourbon-viskin aromeista. Tanniinit ovat pehmeät ja tuovat viiniin ryhtiä. 

Viinilehti on antanut viinille 4 tähteä = Laadultaan erinomainen.

Nauti mehevä viini sellaisenaan tai mausteisten liharuokien kanssa, mutta kokeile myös tumman suklaan tai kovien juustojen kanssa. Katso bourbonmarinoidun entrecoten ohje.

Tarapacá Gran Reserva Cabernet Sauvignon – suomalaisten suosima

Tämä rotevan täyteläinen ja kypsän kirsikkainen Cabernet Sauvignon -rypäleestä valmistettu punaviini tulee Chilen Maipon laaksosta. Muhkeudestaan huolimatta viinissä on miellyttävän pehmeät tanniinit, jotka eivät kuivata suuta. 

Viinilehti on antanut viinille 4 tähteä = Laadultaan erinomainen.

Nauti Tarapacá-viini tuhdimpien liharuokien tai juustojen kanssa. Katso ravintola Nokan keittiöpäällikkö Ari Ruohon viinille suunnittelema karitsan paahtopaisti -resepti. 

145 vuotias Tarapacá-viinitalo on vahvasti sitoutunut kestävän kehityksen ohjelmaan, ja työ palkittiinkin vuonna 2016 Green Winery of the Year -palkinnolla. Viinitalolla on mm. oma vesivoimala, joka hyödyntää ohi kulkevan joen luonnollista virtausta.