Katso 4 vegaanista viinitärppiä

Kaikki viinit eivät ole automaattisesti vegaaniruokavalioon sopivia. Anoran viiniasiantuntija vinkkaa vegaaniset viinitärpit ruokasuosituksineen.

Katso kevään ja kesän vegaaniviinitärpit

Kaikki viini on kasviperäistä rypälemehua, mutta viinin valmistusprosessissa rypäleiden keräämisen jälkeen voidaan käyttää eläinperäisiä tuotteita.

Ennen pullotusta useimmat viinit suodatetaan ja kirkastetaan. Juuri tässä kirkastusvaiheessa viini voi muuttua ei-vegaaniseksi, sillä valmistajat voivat käyttää erilaisia eläinperäisiä kirkastussaineita. Vegaaniset viinit suodatetaan ei-eläinperäisillä aineilla, kuten saviperäisellä bentoniitilla.

Tutustu näihin vegaanisiin viineihin

Kuohuviini: Codorníu Ecológica Semi Seco – Espanjalainen aromaattisen hedelmäinen luomucava aperitiiviksi ja juhliin.

Valkoviini: Chill Out Organic Riesling – CHILL OUT® tuoteperheen raikas luomu-Riesling kevytpullossa kevyille kasvisruoille ja piknikille.

Roseviini: LYV Rosé - Raikas ranskalainen roseeviini salaateille ja itämaisittain maustetuille vegeruoille.

Punaviini: Domaine Notre Dame de Cousignac – Mehevän hilloinen ja täyteläinen ranskalaisviinit, johon ei ole lisätty sulfiitteja. Mainio tuhdeille grillatuille kasviksille ja savustetulle tofulle tai sellaisenaan nautittavaksi.

Tuotteet -hausta (-> Muut merkinnät: Vegan) voit hakea erikseen nimenomaan vegaaneille sopivia tuotteita. Saman haun kautta löytyvät myös esimerkiksi luomuviinit.