Vegan-merkki kertoo viinin vegaanisuudesta
Kaikki viinit eivät automaattisesti ole valmistustavaltaan vegaanisesti tuotettuja. Tuotehakumme Vegan-merkki auttaa vegaaniutta noudattavien löytämään heille sopivat viinit.
Lue lisää »Kaikki viinit eivät ole automaattisesti vegaaniruokavalioon sopivia. Anoran viiniasiantuntija vinkkaa vegaaniset viinitärpit ruokasuosituksineen.
Kaikki viini on kasviperäistä rypälemehua, mutta viinin valmistusprosessissa rypäleiden keräämisen jälkeen voidaan käyttää eläinperäisiä tuotteita.
Ennen pullotusta useimmat viinit suodatetaan ja kirkastetaan. Juuri tässä kirkastusvaiheessa viini voi muuttua ei-vegaaniseksi, sillä valmistajat voivat käyttää erilaisia eläinperäisiä kirkastussaineita. Vegaaniset viinit suodatetaan ei-eläinperäisillä aineilla, kuten saviperäisellä bentoniitilla.
Kuohuviini: Codorníu Ecológica Semi Seco – Espanjalainen aromaattisen hedelmäinen luomucava aperitiiviksi ja juhliin.
Valkoviini: Chill Out Organic Riesling – CHILL OUT® tuoteperheen raikas luomu-Riesling kevytpullossa kevyille kasvisruoille ja piknikille.
Roseviini: LYV Rosé - Raikas ranskalainen roseeviini salaateille ja itämaisittain maustetuille vegeruoille.
Punaviini: Domaine Notre Dame de Cousignac – Mehevän hilloinen ja täyteläinen ranskalaisviinit, johon ei ole lisätty sulfiitteja. Mainio tuhdeille grillatuille kasviksille ja savustetulle tofulle tai sellaisenaan nautittavaksi.
Tuotteet -hausta (-> Muut merkinnät: Vegan) voit hakea erikseen nimenomaan vegaaneille sopivia tuotteita. Saman haun kautta löytyvät myös esimerkiksi luomuviinit.
Kaikki viinit eivät automaattisesti ole valmistustavaltaan vegaanisesti tuotettuja. Tuotehakumme Vegan-merkki auttaa vegaaniutta noudattavien löytämään heille sopivat viinit.
Lue lisää »Onko kaikki viini vegaanista tai luomu automaattisesti ympäristöystävällisin viinivalinta? Entä onko luomuviinissä sulfiitteja? Lue vastaukset yleisimpiin kysymyksiin.
Lue lisää »Kevyt ja mukavasti mausteinen salaatti toimii raikkaan valkoviinin kanssa.
Katso resepti »Suolaisenmakea, kaakkoisaasialainen Satay-kastike maustaa tämän marinoidusta Jalotofusta valmistetun riisiruoan. Mausteisuutta tasapainottaa aromaattinen valkoviini.
Katso resepti »