Teriyaki-härkää ja seesamilla maustettuja vihannesnuudeleita
Mausteisen nuudeliruoan viinikaveriksi sopii aromaattinen valkoviini tai kevyempi punaviini.
AINEKSET
AINEKSET
1 sipuli
2 porkkanaa
2 valkosipulinkynttä
Rasia siitakesieniä tai pari kourallista itse kasvatettuja
VALMISTUSOHJEET
Pilko sipuli ja viipaloi porkkanat. Hienonna valkosipulinkynnet ja leikkaa sienet kahteen osaan.
AINEKSET
Tilkka rypsiöljyä
400 g mureaa naudanpaistia suikaleina
1 ½ dl teriyaki-kastiketta
1 dl vettä
1 tl inkivääritahnaa
½ tl kuivattua chilijauhetta
Puolikas kiinankaali
1 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä
VALMISTUSOHJEET
Kypsennys: Paista kuumalla wokkipannulla naudanpaistisuikaleet tilkassa öljyä ja lisää mukaan teriyaki-kastike ja vesi.
Paista samalla pannulla sipuli, porkkanat ja siitakesienet kullanruskeiksi. Lisää valkosipuli, inkivääri sekä chilijauhe. Lisää myös suikaloitu kiinankaali. Pyöräytä kerran ja lisää seesaminsiemenet.
Tarjoile heti keitetyn riisin tai nuudeleiden kanssa.
Resepti
Opamuurikka