Teriyaki-härkää ja seesamilla maustettuja vihannesnuudeleita

Mausteisen nuudeliruoan viinikaveriksi sopii aromaattinen valkoviini tai kevyempi punaviini.

Teriyaki-härkää + viinisuositus
logo

4 HLÖ

logo

0 h 45 min

AINEKSET

AINEKSET

  • 1 sipuli

  • 2 porkkanaa

  • 2 valkosipulinkynttä

  • Rasia siitakesieniä tai pari kourallista itse kasvatettuja

VALMISTUSOHJEET

    1. Pilko sipuli ja viipaloi porkkanat. Hienonna valkosipulinkynnet ja leikkaa sienet kahteen osaan.

AINEKSET

  • Tilkka rypsiöljyä

  • 400 g mureaa naudanpaistia suikaleina

  • 1 ½ dl teriyaki-kastiketta

  • 1 dl vettä

  • 1 tl inkivääritahnaa

  • ½ tl kuivattua chilijauhetta

  • Puolikas kiinankaali

  • 1 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä

VALMISTUSOHJEET

    1. Kypsennys: Paista kuumalla wokkipannulla naudanpaistisuikaleet tilkassa öljyä ja lisää mukaan teriyaki-kastike ja vesi.

    2. Paista samalla pannulla sipuli, porkkanat ja siitakesienet kullanruskeiksi. Lisää valkosipuli, inkivääri sekä chilijauhe. Lisää myös suikaloitu kiinankaali. Pyöräytä kerran ja lisää seesaminsiemenet.

    3. Tarjoile heti keitetyn riisin tai nuudeleiden kanssa.

Resepti

Opamuurikka