Vihreä panzanella-salaatti

Tämä panzanella eli leipäsalaatti pitää sisällään pinaattia, mangoldia ja kesäkurpitsaa. Vihreiden vihannesten aromit ja sitruunainen yrttivinaigrette toimivat täydellisesti Nederburg Sauvignon Blanc -valkoviinin raikkaan hapokkuuden kanssa.
Vihreä panzanella-salaatti
Salaatit kasvisruoka Salaatit kasvisruoka Salaatit kasvisruoka
2 HLÖ
15-30 MIN
AINEKSET
60 g pinaattia
pieni nippu mangoldia
puolikas kurkku
puolikas kesäkurpitsa
2–3 siivua vaaleaa (hapanjuuri)leipää
2 rkl oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä
Yrttivinaigrette:
1 ½ dl oliiviöljyä
½ ruukkua basilikaa
½ ruukkua lehtipersiljaa
1 rkl valkoviinietikkaa
1 tl sitruunankuorta
ripaus suolaa
VALMISTUSOHJEET
1 Huuhdo pinaatti ja mangoldi. Poista mangoldista paksuimmat lehtiruodit. Levitä tarjoiluvadille ensin pinaatti. Leikkaa mangoldi reiluiksi paloiksi ja asettele sitten pinaatin päälle.
2 Siivuta kurkusta ohuita pitkiä siivuja pystysuunnassa. Leikkaa kesäkurpitsa pieniksi kuutioiksi. Levitä molemmat pinaattipedin päälle.
3 Valmista krutongit: Leikkaa leipä reiluiksi paloiksi. Kuori valkosipulinkynnet ja leikkaa lohkoiksi tai paina veitsen avulla valkosipulin rakenne rikki. Kuumenna öljy pannussa ja lisää leipäkuutiot sekä valkosipuli. Paista leipäkuutioita joka puolelta, kunnes ne ovat saaneet kauniin kullanruskean ja paahteisen sävyn. Nosta rapeat leipäkuutiot salaatin päälle (älä lisää valkosipuleita salaattiin).
4 Valmista yrttivinaigrette: Soseuta sauvasekoittimella tai blenderissä kaikki kastikkeen ainekset. Lusikoi kastike salaatin päälle juuri ennen tarjoilua.

Löydät ruokaohjeen täsmäviinin Nederburg Sauvignon Blancin valikoiduista Alkon myymälöistä, tarkista saatavuus Alkon sivuilta tai tilaa näppärästi ilman toimituskuluja oman lähi-Alkoosi.

Viola Virtamo
Resepti: Viola Virtamo

Ruokakirjailija, valokuvaaja ja graafinen suunnittelija Viola Virtamo on julkaissut usean reseptikirjan kuten Peltiruokaa ja Vegebudjetilla. Ruoka on Violan suuri intohimo ja hän onkin kuvannut ja taittanut kymmeniä ruokakirjoja uransa aikana. Seuraa Violaa Instagramissa @violaminerva

Tutustu Violan töihin
VALMISTUSOHJEET
1 Huuhdo pinaatti ja mangoldi. Poista mangoldista paksuimmat lehtiruodit. Levitä tarjoiluvadille ensin pinaatti. Leikkaa mangoldi reiluiksi paloiksi ja asettele sitten pinaatin päälle.
2 Siivuta kurkusta ohuita pitkiä siivuja pystysuunnassa. Leikkaa kesäkurpitsa pieniksi kuutioiksi. Levitä molemmat pinaattipedin päälle.
3 Valmista krutongit: Leikkaa leipä reiluiksi paloiksi. Kuori valkosipulinkynnet ja leikkaa lohkoiksi tai paina veitsen avulla valkosipulin rakenne rikki. Kuumenna öljy pannussa ja lisää leipäkuutiot sekä valkosipuli. Paista leipäkuutioita joka puolelta, kunnes ne ovat saaneet kauniin kullanruskean ja paahteisen sävyn. Nosta rapeat leipäkuutiot salaatin päälle (älä lisää valkosipuleita salaattiin).
4 Valmista yrttivinaigrette: Soseuta sauvasekoittimella tai blenderissä kaikki kastikkeen ainekset. Lusikoi kastike salaatin päälle juuri ennen tarjoilua.

Löydät ruokaohjeen täsmäviinin Nederburg Sauvignon Blancin valikoiduista Alkon myymälöistä, tarkista saatavuus Alkon sivuilta tai tilaa näppärästi ilman toimituskuluja oman lähi-Alkoosi.

Viola Virtamo
Resepti: Viola Virtamo

Ruokakirjailija, valokuvaaja ja graafinen suunnittelija Viola Virtamo on julkaissut usean reseptikirjan kuten Peltiruokaa ja Vegebudjetilla. Ruoka on Violan suuri intohimo ja hän onkin kuvannut ja taittanut kymmeniä ruokakirjoja uransa aikana. Seuraa Violaa Instagramissa @violaminerva

Tutustu Violan töihin
AINEKSET
60 g pinaattia
pieni nippu mangoldia
puolikas kurkku
puolikas kesäkurpitsa
2–3 siivua vaaleaa (hapanjuuri)leipää
2 rkl oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä
Yrttivinaigrette:
1 ½ dl oliiviöljyä
½ ruukkua basilikaa
½ ruukkua lehtipersiljaa
1 rkl valkoviinietikkaa
1 tl sitruunankuorta
ripaus suolaa
  • Kurkkaa vinkit
  • Katso myös Violan toinen ohje

    Sitruksinen kuha-omena-ceviche

    Sitruunalla ja limellä kypsytetyn kuhan hapokkuus ja herkkä maku sopivat Leyda Sauvignon Blanc -valkoviinin samankaltaiseen makumaailmaan. Ruoassa oleva hapokkuus vaatii myös viiniltä hapokkuutta, jota Sauvignon Blancista löytyy.