Codorníu Clasico Sec Suomen myydyin kuohuviini vuonna 2023 - kuudetta vuotta peräkkäin

Codorniun luomucava nappasi jälleen Suomen myydyimmän kuohuviinin tittelin kun Alko julkisti vuoden 2023 myyntitilastonsa.

codorniu_clasico_sec_ja_kuohuviinilasit_2023

Suomalaiset ovat cava-kansaa - Alkon myydyimmät kuohuviinit ovat espanjalaisia cavoja

Codorníu Clasico Cava Sec Organic on vakiinnuttanut paikkansa suomalaisten kuohuviininystävien lasissa laadun ja monipuolisuutensa ansiosta.

Codorniu Clasico Cava Sec valmistetaan samalla pullokäymismenetelmällä kuin samppanja, mikä takaa muun muassa kuplien säilymisen lasissa pitkään. Normaalikokoisen 75 cl:n pullon lisäksi löydät Clasicon Alkoista näppärissä 37,5 cl ja 20 cl pulloissa.

Lue Codorniun pääviinintekijä Bruno Colomer Martín kolme syytä ihastua luomu-cavaan

Suomalaisten ykkössuosikki on tyyliltään klassinen cava, jossa sopiva ripaus makeutta tekee siitä monipuolisen juhlakuohuvan. Pienoinen jäännössokeri tekee luomucavasta raikkaan hedelmäisen ja siksi se sopii hyvin niin suolaisen kuin makeammankin tarjottavan kumppaniksi. Kokeile esimerkiksi tapasten, salaattien ja kevyiden kalaruokien kanssa, sellaisenaan juhlakuohuvana tai raikkaan drinkin ainesosana kuten esimerkiksi Mimosassa.

Suomen toiseksi myydyimmäksi kuohuviiniksi nousi upeasti viime vuoden neljänneltä sijalta myöskin cava eli Jaume Serra Cava Brut, joka oli viime vuonna myydyimpien kuohuviinien listalla neljäntenä. Kymmenen myydyimmän kuohuviinin listalta löytyy myös saman cavatalon Jaume Serra Oodi Vapaudelle Cava Semi Seco.

kuohuviinilasit ja pullo

Inspiroidutko kuohuviineistä?

Kattavasta kuohuviinioppaastamme löydät viinitärpit eri tilanteisiin, perusteet erilaisista kuohuviinityyleistä sekä vinkit kuohuviinipullon jäähdyttämiseen, avaamiseen, tarjoiluun ja nauttimiseen.

Tutustu kuohuviinioppaaseen >>

11.01.2024