Joulun ja välipäivien nautiskeluun

Mitä nautiskella paitsi jouluna, myös välipäivinä? Entä millainen viini on takuuvarma jouluvieminen? Tutustu vinkkeihin!

Chill-Out-cabernet-hanaviini joulu

Takuuvarma joulupöytään ja välipäivien nautiskeluun

Viini joka ei lopu heti kesken löytyy tietenkin kolmen litran näppärästä hanapakkauksesta. Sen koko vastaa neljää normikokoista pulloa ja riittää noin 24 lasilliseen.

Keskitäyteläisen mehevä Chill Out Cabernet Sauvignon on sekä joulupöytään että välipäivien viiniksi erinomainen valinta monipuolisuutensa ansiosta. Pehmeä viini hurmaa runsaan marjaisalla olemuksellaan ja sopii niin kinkulle, joulumakkaralle kuin sellaisenaan seurusteluun.

Vinkki! Kauniin joulunpunaisen pakkauksen kehtaa nostaa myös joulupöytään, tai tarjoile viini dekantterista tai kauniista lasikannusta

Ihastuttava joulun vieminen aperitiiviksi tai uuteen vuoteen

Elegantti Codorníu Limited Edition Cava Brut on perinteisistä rypälelajikkeista valmistettu cava juhlavassa pullossa, joka on ilo ojentaa lahjaksi tai jouluviemiseksi.

Vegaanisesti kirkastettu Codorniu on erinomainen juhlamalja ja aperitiivi. Nauti runsaskuplainen klassisella pullokäymismenetelmällä valmistettu kuohuviini tapasten, merenelävien tai raikkaiden salaattien kanssa. Helposti lähestyttävässä cavassa on ihastuttavan hedelmäinen tuoksu, jossa aistii aprikoosia, persikkaa ja hieman paahteisuutta.  – hyvin kuiva maku, mutta hedelmäisyys pitää sen pehmeänä.

Monikäyttöinen ja suosittu valkoviini kala- ja kasvisruoille

Joulupöydän lämpimien ja kylmien kalaruokien kanssa maistuu laadukas ja mineraalisen hedelmäinen ranskalainen Laroche-valkoviini.

Laroche Chardonnay L on monikäyttöinen viini, joka sopii erityisesti täyteläisempien kalaruokien, kuten lohen tai toast skagenin pariksi. Hedelmäisen ja raikkaan tuoksuisessa viinissä on hyvälle kalaviinille ominaisia makuja, kuten hapokkuutta, sitruksisuutta ja mineraalisuutta.

Tuunaa perinteisestä glögistä välipäivien herkku

Monessa perheessä joulua ei vietetä ilman Perinteistä Punaviiniglögiä, joka sopii niin jouluaterian odotukseen kuin illan viettoon lahjojen avaamisen jälkeen.

Välipäivien viettoon glögistä kannattaa tuunata vaikkapa raikas Spritz-drinkki. Kaada jääkaappikylmää glögiä ja kuohuviiniä kuohuviinilasiin suhteessa 50/50 ja sekoita varovasti lusikalla. Tai hyödynnä glögiä ruoanlaitossa tuomaan mausteisuutta lihapataan tai bolognesekastikkeeseen.

Perinteisessä Punaviiniglögissä on sokeria 120 grammaa litrassa eli vähemmän kuin useimmissa muissa glögeissä, joissa on usein vähintään 140 grammaa sokeria. Maku onkin punaviinimaisempi ja glögin tärkein mauste kaneli pääsee mukavasti oikeuksiinsa. Lisäksi mausteissa on käytetty neilikkaa sekä appelsiininkuorta tuomaan raikkautta.