Kultaa! Voitokkaat valkoviinit Vuoden Viinit 2020 -kisassa

Uusiseelantilainen Matua Organic Sauvignon Blanc sekä chileläinen Leyda Garuma Single Vineyard Sauvignon Blanc voittivat omissa sarjoissaan kultaa Vuoden Viinit 2020 -kisassa. Tutustu näihin ja muihin voitokkaisiin valkoviineihin!

matua

Jo 23. kertaa järjestettävän Vuoden Viinit -kilpailun tarkoituksena on valita kilpailuun osallistuvien viinien joukosta hinta-laatusuhteeltaan parhaat Suomessa saatavilla olevat viinit. Kilpailun tuomariston jäsenet ovat Vuoden Viinit kilpailu ry:n ja viiniseurojen jäseniä, sommeliereita sekä riippumattomia viinialan ammattilaisia.

Tutustu palkittuihin valkoviineihin, jotka löydät useimmista Alkon myymälöistä. Klikkaamalla Alkon logoa tuotteen kohdalta, voit tarkistaa saatavuuden lähi-Alkostasi. Tai tilaa näppärästi Alkon verkkokaupasta.

Matua Organic Sauvignon Blanc

KULTAA Luomuvalkoviinit, hinta 13 euroa tai yli

Tämä klassinen Uuden-Seelannin Sauvignon Blanc voitti kultaa sarjassa Luomuvalkoviinit, hinta 13 euroa tai yli. Viini uusi voittonsa vuodelta 2018.

Arvostetun Marlboroughin viinialueen aromaattisen valkoviinin kuiva maku on täynnä trooppista hedelmää ja mustaherukan lehteä. Luomurypäleet tulevat Wairaun laaksosta, joka on yksi Marlborough’n viinialueen parhaista ala-alueista. Nauti viini vaaleiden kalaruokien kuten siian tai kuhan kanssa sekä kasvis- ja kanaruokien kanssa. Se on myös erinomainen aperitiivi.

Viinipullon etiketissä oleva ainutlaatuinen Chill -lumihiutalesymboli muuttuu siniseksi, kun viini on sopivan kylmää ja valmis nautittavaksi (optimaalinen lämpötila on 7 astetta).

Leyda Garuma Single Vineyard Sauvignon Blanc

KULTAA Uuden maailman valkoviinit, hinta 13-18 euroa

Arvostetun chileläisen naisviinintekijä Viviana Navarreten tyylikkään raikas valkoviini voitti kultaa sarjassa Uuden maailman valkoviinit, hinta 13-18 euroa. Vuonna 2019 ja 2018 viini palkittiin samassa sarjassa hopeamitalilla.

Kuivassa ja mineraalisessa maussa aistii mm. sitruksen, mustaherukanlehden ja karviaismarjan vivahteita. Nauti vaaleiden kalaruokien, äyriäisten ja kasvisruokien kanssa.

Vinkki! Saman chileläisen viileällä viinialueella sijaitsevan Leyda-viinitalon punaviini Leyda Las Brisas Pinot Noir palkittiin toissa vuonna Viini-lehden Vuoden punaviininä.

Kungfu Girl Riesling

KUNNIAMAININTA Uuden maailman valkoviinit, hinta 13-18 euroa

Kunniamaininnan samaisessa valkoviinisarjassa napannut puolikuiva Kungfu Girl on Suomen suosituimpia Riesling-viinejä. Raikkaan hedelmäinen ja aromikkaan sitrusmainen Kungfu Girl sopii erityisen hyvin aasialaisen ruoan seuraan, katso sushi bowlin ohje

Viinintekijän inspiraationa sekä viinin tyyliin että etikettiin on ollut Quentin Tarantinon Kill Bill -leffa. Lue lisää viinin tarinasta.

Leyda Reserva Sauvignon Blanc

HOPEAA Valkoiset laatikkoviinit

Leyda-viinitalo jatkoi menestystään myös hanaviinien sarjassa. Näppärässä 1,5 litran hanapakkauksessa oleva Leyda Reserva Sauvignon Blanc voitti hopeaa sarjassa Valkoiset laatikkoviinit. 

Raikkaan hapokas ja kuiva viini sopii kala- ja äyriäisruokien sekä salaattien seuraan.

Matua Sauvignon Blanc

KUNNIAMAININTA Valkoiset laatikkoviinit

Myös Matua-viinitalo jatkoi menestystään samaisessa hanaviinien sarjassa, jossa sen raikas valkoviini 1,5 litran hanapakkauksessa nappasi kunniamaininnan.

Nederburg The Winemasters Sauvignon Blanc

KUNNIAMAININTA Uuden maailman valkoviinit, hinta alle 13 euroa

Tämä kuiva ja raikkaan hedelmäinen Etelä-Afrikan palkituimman viinitalon Nederburgin valkoviini palkittiin kunniamaininnalla sarjassa Uuden maailman valkoviinit, hinta alle 13 euroa

Herukkaisen hapokas maku sopii erityisesti vähärasvaisen kalan, äyriäisten ja raikkaiden salaattien seuraan. Mainio viini myös parsalle.