Vuoden Viinit 2021 -kilpailun parhaimmistoa

Kokosimme omat suosikkimme Vuoden Viinit 2021 -kisan parhaimmistosta. Tutustu voitokkaisiin viineihin!

vuoden viinit mitalit

Jo 24. kertaa järjestetyn Vuoden Viinit -kilpailun tarkoituksena on valita kilpailuun osallistuvien viinien joukosta hinta-laatusuhteeltaan parhaat Suomessa saatavilla olevat viinit. Kilpailun tuomariston jäsenet ovat Vuoden Viinit kilpailu ry:n ja viiniseurojen jäseniä, sommeliereita sekä riippumattomia viinialan ammattilaisia.

Tutustu alla palkittuihin viineihimme. Klikkaamalla Alkon logoa tuotteen kohdalta, voit tarkistaa saatavuuden lähi-Alkostasi. Tai tilaa näppärästi Alkon verkkokaupasta ilman toimitusmaksua ja nouda valitsemastasi Alkon myymälästä.

Kultaa - tyylikkäät valkoviinit juhla-aterioille 

Robert Mondavi Bourbon Barrel-Aged Chardonnay

Tämä Bourbon-viskitynnyreissä ikäännytetty runsas ja paahteinen Chardonnay tulee Kaliforniasta Robert Mondavin Private Selection -viinitarhoilta. Robert Mondavi on yksi maailman arvostetuimmista viinibrändeistä.

Täyteläisen ja kuivan viinin kypsä maku tukee voimakkaampia kalaruokia kuten grillilohta ja toimii hyvin myös grillatun possunlihan kanssa. Tai kokeile gorgonzola juustolla ja pekaanipähkinöillä maustetun salaatin kera. Viinin hapokkuus tasapainoittaa makua ja tekee kokonaisuudesta miellyttävän.

Löydät viinin parhaiten Alkon verkkokaupasta, josta voit tilata sen näppärästi ilman toimitusmaksua ja noutaa valitsemastasi Alkon myymälästä. Saman viinitalon rommitynnyreissä kypsytetty täyteläisen tanniininen punaviini Robert Mondavi Rum Barrel-Aged Merlot nappasi kisoissa kunniamaininnan. Löydät sen myös parhaiten Alkon verkkokaupasta.

(Kultaa sarjassa Uuden maailman valkoviinit, hinta yli 18 euroa)

Bründlmayer Riesling Steinmassel

Tyylikäs itävaltalainen Riesling sopii vaativaan makuun ja erityisesti rapukauden herkuille. Kuiva, runsaan hedelmäinen maku on runsaan mineraalinen ja sitruksisen hapokas. Maussa löytyy myös omenaa sekä mausteisuutta.

Monipuolinen juhla-Riesling sopii rapujen lisäksi mädille, äyriäisille ja vaikkapa savustetulle siialle. Nauti myös vaalean lihan, ankan ja mausteisempien aasialaisten ruokien kanssa.

Löydät viinin valikoiduista Alkon myymälöistä tai voit tilata sen näppärästi ilman toimitusmaksua ja noutaa valitsemastasi Alkon myymälästä.

(Kultaa sarjassa Euroopan valkoviinit, hinta yli 18 euroa)

Hopeaa - takuuvarma ja monikäyttöinen punaviini

Lindeman's Bin 50 Shiraz

Mehevän hilloinen Lindeman's Shiraz on monen suomalaisen punaviinisuosikki. Tämän klassikon täyteläinen maku on keskitanniininen ja tumman luumuinen. Viini sopii niin seurusteluun kuin vaalean lihan, pastan, juustojen ja muiden rentojen ruokien kaveriksi.

Myös Helsingin Sanomien kesän 2020 viiniraati valitsi Lindeman'sin hanaviinin testinsä parhaimmaksi

Australialainen Lindeman's jatkaa ympäristövastuullista työtään ja hiilijalanjälkensä pienentämistä. Suuri osa sen viineistä onkin nyt sertifioitu hiilineutraaleiksi. Lue lisää hiilineuraaliudesta.

(Hopeaa sarjassa Punaiset laatikkoviinit)

Pronssia Uuden Maailman suosikeille

Chile, Argentiina ja Uusi-Seelanti nappasivat suosikkiviineille pronssia. 

Tarapacá Reserva Cabernet Sauvignon Syrah (sarjassa Uuden maailman punaviinit, hinta alle 13 euroa) on mehevän täyteläinen tuhdimpien liha- ja grilliruokien punaviini Chilen arvostetulta viinialueelta Maipon laaksosta.

Los Intocables Black Malbec (sarjassa Uuden maailman punaviinit, hinta 13-18 euroa) on vuoden verran amerikkalaisissa bourbon-tammitynnyreissä kypsynyt argentiinalainen erittäin täyteläinen malbec-punaviini. Se saa kypsän karhunvatukkaisen ja luumuisen maun seuraksi mukavan mausteisen vivahteen tammikypsytyksestä. Nauti grilliruokien tai pihvin ja kermaisen viskikastikkeen kanssa.

B-Liv Organic Rosé (sarjassa Uuden maailman roseeviinit) on kuiva ja raikas chileläinen luomuroseeviini näppärässä kahden litran hanapakkauksessa. Raikkaan vadelmainen ja kuiva viini on kirkastettu vegaanisesti ja se sopii hyvin keveiden grilliruokien, kasvisvartaiden ja raikkaiden salaattien kanssa. B-Liv on valmistettu ympäristöä kunnioittaen ja uusiutuvaa energiaa hyödyntäen.

Matua Marlborough Organic Sauvignon Blanc (sarjassa Luomuvalkoviinit, hinta 13 euroa tai yli) on klassinen Uuden-Seelannin Sauvignon Blanc, joka tuo veden kielelle. Raikkaan hapokkaan luomuviinin maku on täynnä herukkaisuutta, vihreitä aromeja ja sitruksista hedelmäisyyttä. Luomurypäleet tulevat Wairaun laaksosta, joka on yksi Marlborough’n viinialueen parhaista ala-alueista. Tarjoile aperitiivina, mietojen juustojen, vuohenjuustosalaatin tai pikkusuolaisten kanssa.