Chardonnayta kaikkiin hetkiin - katso vinkit

Laroche Chardonnay L -viini on Suomen suosituin ranskalainen valkoviini. Tutustu vinkkeihin ja ruokaohjeisiin.

laroche chardonnay viini

Mikä tekee Chardonnaysta niin suositun?

Chardonnay on rypälelajikkeena monipuolinen ja siitä valmistetaan viinejä, jotka sopivat niin seurusteluun, ruokaviiniksi kuin kypsytettäväksi viinikellarissakin. Laadukkaiden valkoviinien lisäksi chardonnay on myös tärkeä osa samppanjaa, mikä tekee tästä rypäleestä häkellyttävän monimuotoisen.

Yksi syy chardonnay-rypäleen suosioon piilee viinitarhalla. Chardonnay on kohtuullisen tuottelias lajike, joka ei normaalisti olisi laatuviinien valmistuksessa kovin toivottu piirre. Chardonnay onnistuu kuitenkin säilyttämään laadun poikkeuksellisen hyvin tuotantomäärän kasvaessa, mikä on alunperin ollut rypäleen resepti menestykseen. 

Yksi Chardonnayn viljelyn pioneereista on yli 160 vuoden viininvalmistusperinteistä ammentava palkittu Laroche, jonka eteläranskalaiselta Mas la Chevalièren tilalta tulee Laroche Chardonnay L - tyylipuhdas chardonnay, joka pursuaa eloisaa omenaa ja limettiä.

"Tasapainoinen ja kukkaroystävällinen Laroche Chardonnay L on monipuolinen valkoviini, joka miellytävän raikkaan hapokkuutensa ansiosta toimii sellaisenaan seurustelujuomana sekä ruokapöydässä erilaisten kala- ja kasvisruokien kaverina." - viinitoimittaja Ilkka Sirén

Mikä on sinulle sopivin koko? Klikkaa Alkon sivuille ja tarkista lähi-Alkosi hyllysaatavuus tai tilaa Alkon verkkokaupasta.

Nappaa helpot ruokaohjeet

Ruokatoimittaja Mari Moilanen suunnitteli kaksi herkullista ruoka-ohjetta viineille: kana-vuohenjuustoleipä ja kylmäsavulohi-parsapiirakka.

Tiesithän, että viinipussi ja hanaviinilaatikko säilyvät avattuina kuukauden verran jääkaapissa.

Käyttövinkit kätevälle 1,5 litran viinipussille

Vinkki 1.

Laita viinipussi tunniksi pakkaseen ja saat siitä samalla picnic-ruokakoriin pehmeän kylmäkallen, joka mahtuu pieneen tilaan ja muovautuu ruoka-astioiden kylkeen.

Vinkki 2.

Viinipussi pysyy ehjänä matkassa – ja tyhjä pussi on helppo kuljettaa reissusta roskikseen. Hanasta lasket kätevästi haluamansa määrän viiniä lasiin.

Vinkki 3.

Sido pussi paksulla narulla yläreunan kantokahvoista kiinni puun oksaan, kepin nokkaan tai tikkaisiin – saat näppärän viinitelineen.