Mehevät argentiinalaiset punaviinit

Argentiina on mainettaan monipuolisempi viinimaa, josta tulee paljon muutakin kuin sen kansallisrypäleestä Malbecista valmistettuja punaviinejä. Tutustu viinivinkkeihin ja millaiset arviot Viinilehti on viineille antanut.

viinipullo

Halusitpa punaviiniltäsi keveyttä tai täyteläisyyttä, pehmeyttä tai voimakkuutta vai rutikuivaa tai hennolla jäännössokerilla pyöristettyä, Argentiinasta löydät ne kaikki. Ja useimpien Alkojen Argentiina-hyllyltä. Nappaa vinkit!

Finca Las Moras Black Label Malbec

Jos pidät voimakkaammista punaviineistä, tämä tuhti Malbec-rypäleestä valmistettu viini on testaamisen arvoinen. Siinä on paljon pehmeitä tanniineja ja mokkaisuutta sekä runsaasti hedelmäisyyttä. Mustaherukkaisessa, mehevässä ja kypsän hedelmäisessä maussa löytyy syvyyttä. 

Jos kaipaat nautiskelun oheen pientä purtavaa, kokeile kovia juustoja tai erilaisia liharuokie kuten vaikkapa poropiirakka, jossa on paljon juustoa.

Viinilehden arvio:

Neljä tähteä = Harmoninen, laadultaan erinomainen Hinta-laatusuhde = Edullinen ostos

Los Intocables Bourbon Barrel Malbec 3 litraa

Vuoden verran amerikkalaisissa bourbon-tammitynnyreissä kypsynyt malbec-viini saa kypsän karhunvatukkaisen ja luumuisen maun seuraksi bourbon-tynnyreistä omaleimaisen mausteisen vivahteen.

Jos mielit rotevan voimakasta ja täyteläistä punaviiniä, tämä argentiinalainen toimii varmasti ja ilahduttaa ruokapöydässä. Nauti pihvin, punaisen lihan tai riistaruokien kanssa, tai kokeile tumman suklaan seurana. Intocables toimii hyvin myös nautiskeluviininä sellaisenaan. Katso burgundin padan ohje.

Viinilehden arvio:

Kolme tähteä = Laadukas ja hyvin tehty Hinta-laatusuhde = Edullinen ostos

Vinkki! Säilytä avattu hanaviini jääkaapissa, jossa se säilyy hyvänä kuukauden verran avaamisesta.

04.02.2022