UUTUUS

Vegan
Blossa 23 Gamla Stan

Blossa 23 Gamla Stan


16,60 €

Löydä Alkosta

Tämän vuoden Blossa vuosikertaglögi juhlistaa 20-vuotista taivaltaan palaamalla Blossan alkulähteille Tukholman vanhaan kaupunkiin eli Gamla staniin, jossa pullotettiin ensimmäinen Blossa-glögi yli sata vuotta sitten. Blossa 23 Gamla Stan on valkoviinipohjainen glögi, jonka tuoretta vadelmaa ja kukkaista humalaa yhdistelevä maku juhlistaa Blossan upeaa käsityöläishistoriaa. Ulkoasullaan joka vuosi ihastuttavan vuosikertaglögin pullossa kerrataan glöginvalmistuksen vaiheita ja pimeässä loistava pullo tuo kirjaimellisesti valoa pimeän vuodenajan keskelle.

Ruoka ja kuvaus

Väri

oranssin punertava

Tuoksu

appelsiininkuorinen, vadelmainen, hennon humala-arominen, kevyen mausteinen

Maku

Vadelmat tuovat Blossa 23:een leikkisää hedelmäisyyttä, ja tätä makeutta tasapainottaa humala, joka voimistuu jälkimaussa. Humalaa täydentää erityisen hyvin glögimausteisiin lukeutuva neilikka, ja kokonaisuudesta muodostuu jännittävä makumaailma.

Ruoka- ja tarjoiluvinkit

Blossa 23 glögiä voi nauttia sekä kuumana että kylmänä.

Tarina

Tukholmassa on rikas panimokulttuuri, jossa humalalla on ollut tärkeä rooli yhtä lailla vanhoissa panimoperinteissä kuin tämän päivän pienpanimoissa. Ennen vanhaan maaseudun ihmiset tulivat loppukesästä vanhaan kaupunkiin myymään tuoreita vadelmia, joita on kasvatettu Ruotsissa aina keskiajalta lähtien. Vuodesta 2003 lähtien Blossa on lanseerannut vuosittain uuden maun. Vuodesta 2011 alkaen Blossa on hakenut innoituksena eri puolilta maailmaa. Perinteisiin glögimausteisiin on sekoitettu uusia ja jännittäviä makuja maailman joka kolkasta. Blossa on tarjonnut makumatkoja muun muassa Intiaan, Italiaan, Havaijille, Marokkoon ja Espanjaan. Pullolla on joka vuosi uusi ainutkertainen ulkoasu, mikä on kasvattanut myös keräilijöiden kiinnostusta vuosikertaglögiä kohtaan.

Tuoteryhmä

Glögit

Alkoholipitoisuus

15 %

Alkon tuotenumero

316897

Tilavuus

0,75 l

Tuotemerkki

Blossa

Suljenta

Luonnonkorkki

Pakkaustyyppi

Pullo

Sokeripitoisuus

135 g/litra

Tuotenumero

1032105


Katso ohjeita