Vegan
Balfour 1503 Classic Cuvée Brut

Balfour 1503 Classic Cuvée Brut


Pirteä & Hedelmäinen

Label: Vähärasvainen kalaLabel: Simpukat, Osterit, KampasimpukatLabel: SeurustelujuomaLabel: Salaatit Kasvisruoka

35,98 €

Löydä Alkosta

Englantilainen, mineraalinen kuohuviini hienoilla kuplilla. Valmistettu samppanjan valmistusmenetelmällä.

Ruoka ja kuvaus

Väri

Vaalean kullankeltainen

Tuoksu

Kypsän hedelmäinen, persikkainen, mineraalinen

Maku

Erittäin kuiva ja ryhdikäs, runsaan hedelmäinen, sitruksinen ja reilun mineraalinen. Pienet kuplat tuovat makuun eloa ja korostavat sitrusmaista hapokkuutta. Hennon paahteinen jälkivaikutelma.

Ruoka- ja tarjoiluvinkit

Sopii aperitiiviksi tai sellaisenaan nautittavaksi. Ruokajuomana viini sopii mainiosti vähärasvaiselle kalalle, simpukoille, ostereille ja äyriäisille.

Valmistus

Sadonkorjuun jälkeen rypäleet ovat käyneet terästankeissa. Rypäleiden sekoitussuhteessa on haettu kuohuviinille nuorekkuutta ja raikkautta, ja malolaktinen käyminen tuo sille pehmeämpää tyyliä. Toinen käyminen on tapahtunut pulloissa vähintään 12 kuukautta.

Tarina

Hush Heathin historia ulottuu vuoteen 1503, jolloin Tudor-aikakauteen sijoittuva Hush Heathin kartano rakennettiin Kentiin. Se on Balfour-Lynn -perheen koti, jonka ympärille viinitarhat levittyvät. Tarhoilla kasvatetaan kolmea klassista kuohuviineissä käytettyä rypälettä: Chardonnayta, Pinot Noiria ja Pinot Meunieria. Hush Heathin tyyli rypälesekoituksineen ja valmistustapoineen muistuttaa samppanjaa. Hush Heathin viinintuotanto perustuu omiin viinitarhoihin ja eteläisen Englannin mikroilmastoon. Maaperä on savimaata, joka antaa kuohuviineille eloisaa hapokkuutta. Tilalla valmistetaan viinien lisäksi myös siideriä, ja huolellinen työskentely tarhoilla ja köynnöksillä on laadun tae. Hush Heathiin rakennettiin vuonna 2010 täysin uusi, viimeisintä tuotantotekniikkaa sisältävä viinilä, jossa viini valmistetaan mm. käyttämällä samanlaisia terästankkeja kuin Champagnessa. Uusi viinilä antaa mahdollisuudet kokeilla uusia tuotantotapoja ja kehittää englantilaisten kuohuviinien piirteitä yhä paremmiksi. Kuohuviineistään tuttu Hush Heath Winery tekee myös puna- valko- ja roséviinejä, joista Hush Heath Manor Pinot Noir 2015 palkittiin hopeasijalla The Drinks Business -lehden Global Pinot Noir Masters -kilpailussa.

Tuoteryhmä

Kuohuviinit & samppanjat

Alkoholipitoisuus

11,5 %

Alkon tuotenumero

576887

Tilavuus

0,75 l

Tuotemerkki

Hush Heath

Suljenta

Puristekorkki

Alue

United Kingdom - England - England

Sokeripitoisuus

12 g/litra

Rypäleet

Chardonnay, Pinot Noir, Pinot Meunier

Makeus

Kuiva (brut)

Tuotenumero

1028501