Bollinger PN AYC18

Bollinger PN AYC18


Runsas & Paahteinen

Label: Rasvainen kalaLabel: Simpukat, Osterit, KampasimpukatLabel: RiistalinnutLabel: Aperitiivi

129,98 €

Löydä Alkosta

Kokonaan Pinot Noir -rypäleestä valmistettu non-vintage cuvée edustaa samppanjatalon tyyliä ja 'Pinot Noir -tietotaitoa' parhaimmillaan.

Ruoka ja kuvaus

Maku

Erittäin kuiva, runsas ja moniulotteinen maku, jossa mm. paahteisuutta ja sitrusta.

Ruoka- ja tarjoiluvinkit

Upea gastronominen samppanja ja sopii nautittavaksi mm. merenelävien ja riistalintujen kanssa. Erinomainen myös sellaisenaan.

Tarina

Idea Blanc de Noirs -cuvéen lanseeramisesta on syntynyt Bollingerin viinintekijätiimin keskuudessa kilpailuhengessä. Jokainen tiimin jäsen saa valmistaa oman blendinsä ja voittaja valitaan sokkomaistelun tuloksena. Samppanjan nimessä PN viittaa Pinot Noir -rypäleeseen ja AY aluetta josta rypäleet tulevat (tässä tapauksessa Aÿn kylästä). Samppanjatalo haluaa juhlistaa joka vuosi uutta kylää (cru) ja vuosikertaa, josta Pinot Noir -sekoite pääosin valmistetaan ja jonka ominaispiirteet nousevat samppanjassa esille. Tämä tarkoittaa, että joka vuosi viinitekijätiimin kilpailun tuloksena lanseerataan sekoitukseltaan hieman erilainen Pinot Noir -cuvée. Sekoitteessa käytetty päärypäle merkitään AYC18 tavoin etikettiin - eli myös samppanjan nimi hieman muuttuu vuosittain.

Tuoteryhmä

Kuohuviinit & samppanjat

Alkoholipitoisuus

12,5 %

Alkon tuotenumero

959934

Tilavuus

0,75 l

Tuotemerkki

Bollinger

Suljenta

Luonnonkorkki

Sokeripitoisuus

7,2 g/litra

Tuotenumero

1035726