Kukkula Vaalea

Kukkula Vaalea


Vivahteikas & Ryhdikäs

Label: Rasvainen kalaLabel: NautiskelujuomaLabel: Itämainen ruokaLabel: Salaatit Kasvisruoka

45,98 €

Löydä Alkosta

Uniikit kalifornialaiset Kukkula-viinit ovat suomalaisia sukujuuria omaavan Kevin Jussilan käsialaa. Kukkula Vaalea on upea Rhône blendi, jossa yhdistyvät tyylikkäästi hedelmäisyys, raikkaus, kukkaisuus ja hapokkuus.

Ruoka ja kuvaus

Väri

Kirkas oljenkeltainen

Tuoksu

Raikas ja kypsä tuoksu viestii sitrushedelmistä, lemon curdista, valkoisista kukista ja jopa hieman savuisista aromeista.

Maku

Kuiva, kukkainen, sitruksinen ja valkoherukkainen, hyvä hapokkuus tasapainottaa kokonaisuutta.

Ruoka- ja tarjoiluvinkit

Kalaruoat, kasvikset ja salaatit tai itämaiset ruoat. Viinin kanssa voi tarjota myös hieman makeutta sisältäviä lisukkeita. Esimerkiksi kampelafilée lime-papaijasalsalla.

Valmistus

Viinin rypäleet noudattelevat perinteistä rhônelaista sekoitetta, jossa Grenache Blancia on muita rypäleitä hieman enemmän. Rypäleiden sadonkorjuu tapahtuu melko aikaisin raikkauden säilyttämiseksi ja viini on puristettu välittömästi ja cuvée sekoitettu jo käymisvaiheessa. Viinimehu on jäähdytetty luonnollisen käymisen käynnistämiseksi ja mehu on käynyt 8 viikon ajan ilman malolaktista käymistä. Suodatus ja kirkastus ennen pullotusta.

Tarina

Kalifornialainen Kukkula Winery on Kevin Jussilan johtama ja omistama viinitalo Paso Roblesin läheltä vain noin 30 kilometrin päästä Tyynestämerestä. Talon suomenkielinen nimi liittyy omistaja ja viinintekijä Kevin Jussilan suomalaisiin sukujuuriin ja tulee alueen mäkisen maaston inspiroimana. Jussilan isä oli kotoisin Suomesta, ja muutti 1950-luvun alussa Amerikkaan paremman elämän toivossa. Kukkula Winery on perustettu vuonna 2004 ja sen tarhat on istutettu alueelle, jossa ennen kasvoi pähkinäpuita. Viiniköynnösten lisäksi pähkinäpuita on edelleen alueella, sekä myös oliivipuita. Tuotanto on hyvin luonnonmukaista ja viinituotanto tapahtuu kokonaan omalla tilalla omien tarhojen rypäleistä. Paso Roblesin alueen ilmasto on melko kuuma, ja terroir on hyvin samankaltainen kuin Rhônen laaksossa. Lämpimän ilmaston tueksi alueella sataa suhteellisen paljon, joten köynnöksiä ei tarvitse kastella ja maaperä pysyy kosteana. Rypäleterttujen määrä on rajoitettu, jolla maksimoidaan viinien laatu, kasvumahdollisuudet ja aromikkuus. Viininvalmistuksessa viinin annetaan käydä ja kypsyä villihiivoilla eikä Kevin halua liikaa häiritä luonnollista viinikäymistä. Punaviinejä ei suodateta eikä kirkasteta, ja viininvalmistus noudattaa pikemminkin luovia ratkaisuja kuin etukäteen päätettyjä tapoja. Tilalla viljellään paljon erilaisia punaisia ja valkoisia rypäleitä, ja Kukkula on tunnettu mm. Rhône-blendeistään.

Tuoteryhmä

Valkoviinit

Alkoholipitoisuus

14 %

Alkon tuotenumero

944545

Tilavuus

0,75 l

Tuotemerkki

Kukkula Wine

Suljenta

Muovinen kierrekorkki

Sokeripitoisuus

2 g/litra

Rypäleet

Grenache Blanc, Roussanne, Viognier

Makeus

Kuiva

Tuotenumero

1028632