Bouillabaisse

Tähän kalakeittoklassikkoon voit käyttää kaikkea mahdollista saatavilla olevaa kalaa. Kokeile valmistaa myös sydäntalven sesonkikalasta mateesta. Valkoviinikaveriksi sopii klassinen riesling.

Bouillabaisse + viinisuositus
logo

6-8 HLÖ

logo

0 h 45 min

AINEKSET

AINEKSET

  • 2 kg kalaa, esim. kuhaa, ahventa ja simpukoita

  • 200 g hakattua sipulia

  • 200 g tomaattimurskaa

  • 4 valkosipulinkynttä

  • 1 silputtu fenkoli

  • 3 rkl hakattua persiljaa

  • timjamia

  • laakerinlehti

  • appelsiininkuori

  • 1 dl oliiviöljyä

  • suolaa

  • pippuria

  • sahramia

  • vettä niin paljon että kalat peittyvät. voit korvata osan vedestä myös valkoviinillä.

VALMISTUSOHJEET

    1. Leikkaa kalat isoiksi paloiksi.

    2. Laita pilkotut vihannekset ja valkosipuli ison kattilan pohjalle ja lisää kattilaan oliiviöljy. Hauduta 2 min.

    3. Lado päälle äyriäiset ja kiinteälihaiset kalat sekä vettä niin paljon, että kalat peittyvät.

    4. Mausta suolalla, pippurilla ja sahramilla.

    5. Keitä 20 min ja lisää lopuksi keittoon persiljaa.