Bouillabaisse

Tähän kalakeittoklassikkoon voit käyttää kaikkea mahdollista saatavilla olevaa kalaa. Kokeile valmistaa myös sydäntalven sesonkikalasta mateesta. Viinikaveriksi sopii klassinen riesling.
Bouillabaisse + viinisuositus
Äyriäiset Äyriäiset Äyriäiset
Rasvainen kala Rasvainen kala Rasvainen kala
Vähärasvainen kala Vähärasvainen kala Vähärasvainen kala
6-8 HLÖ
30-45 MIN
1 Leikkaa kalat isoiksi paloiksi.
2 Laita pilkotut vihannekset ja valkosipuli ison kattilan pohjalle ja lisää kattilaan oliiviöljy. Hauduta 2 min.
3 Lado päälle äyriäiset ja kiinteälihaiset kalat sekä vettä niin paljon, että kalat peittyvät.
4 Mausta suolalla, pippurilla ja sahramilla.
5 Keitä 20 min ja lisää lopuksi keittoon persiljaa.
AINEKSET
2 kg kalaa, esim. kuhaa, ahventa ja simpukoita
200 g hakattua sipulia
200 g tomaattimurskaa
4 valkosipulinkynttä
1 silputtu fenkoli
3 rkl hakattua persiljaa
timjamia
laakerinlehti
appelsiininkuori
1 dl oliiviöljyä
suolaa
pippuria
sahramia
vettä niin paljon että kalat peittyvät. voit korvata osan vedestä myös valkoviinillä.
Lisää muistilistaan

Suositukset