Helppo piparkakku-Fresita-trifle

Fresita-kuohuviinillä maustetuista mansikoista, piparkakkumurusta ja vaniljavaahdosta syntyy nopeasti näyttävät laseihin koottavat "lasikakku" jälkiruoat. Tutustu ruokakirjailija Anni Paakkunaisen pikkujouluherkkuun!
Helppo piparkakku-Fresitatrifle
Makea jälkiruoka Makea jälkiruoka Makea jälkiruoka
4 HLÖ
15-30 MIN
Ainekset
200 g pakastemansikoita
1 dl Fresita-kuohuviiniä
100 g panettone-kakkua (tai muu kakkupohja/keksimuru)
4 piparkakkua
2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
2 dl vispikermaa
Koristeet
syötäviä koristeita kuten suklaapalloja ja tähtiä
pieniä piparkakkuja tai piparkakkumurua
Lasien sokerihuurre
sitruunan lohko
kidesokeria
Valmistusohjeet:
1 Ota mansikat sulamaan kulhoon ja kaada päälle puolet Fresitasta. Kun mansikat ovat hiukan sulaneet, mutta vielä kohmeisia, murskaa mansikat sauvasekoittimella rikki, mutta älä tee sosetta.
2 Ota esille neljä samankokoista lasia. Vatkaa kerma ja vaahtoutuva vaniljakastike kuohkeaksi omissa kulhoissaan, ja jätä sivuun.
3 Revi lasien pohjalle kakkupohjaa, kostuta Fresitalla.
4 Murusta piparia päälle ja nostele lusikalla mansikkasosetta ja vaniljavaahtoa päälle.
5 Toista kaikki, kunnes lasit ovat täynnä.
6 Laita kerma pursotinpussiin ja pursota kakkujen päälle korkea keko vaahtoa.
7 Asettele koristeet kakkujen päälle juuri ennen tarjoilua.
Kuohuviinilasien sokerihuurre:
1 Kaada sokeria syvälle lautaselle.
2 Pyöräytä sitruuna kuohuviinilasin reunan ympäri.
3 Dippaa lasi sokeriin (sokeri jää sitruunanmehuun kiinni).
Anni Paakkunainen 
Ohje ja kuva: Annin Uunissa

Ruokabloggaaja ja -kirjailija Anni Paakkunainen loihtii elämästä herkullista. Herkuttelu ja nautinnot kuuluvat niin juhlaan kuin arkeen. Leivonnassa ja kokkaamisessa suurin inspiraation lähde ovat vuodenajat sekä tuoreet sesongin raaka-aineet. Ig: @anninuunissa & @pastamuijat

www.anninuunissa.fi
Valmistusohjeet:
1 Ota mansikat sulamaan kulhoon ja kaada päälle puolet Fresitasta. Kun mansikat ovat hiukan sulaneet, mutta vielä kohmeisia, murskaa mansikat sauvasekoittimella rikki, mutta älä tee sosetta.
2 Ota esille neljä samankokoista lasia. Vatkaa kerma ja vaahtoutuva vaniljakastike kuohkeaksi omissa kulhoissaan, ja jätä sivuun.
3 Revi lasien pohjalle kakkupohjaa, kostuta Fresitalla.
4 Murusta piparia päälle ja nostele lusikalla mansikkasosetta ja vaniljavaahtoa päälle.
5 Toista kaikki, kunnes lasit ovat täynnä.
6 Laita kerma pursotinpussiin ja pursota kakkujen päälle korkea keko vaahtoa.
7 Asettele koristeet kakkujen päälle juuri ennen tarjoilua.
Kuohuviinilasien sokerihuurre:
1 Kaada sokeria syvälle lautaselle.
2 Pyöräytä sitruuna kuohuviinilasin reunan ympäri.
3 Dippaa lasi sokeriin (sokeri jää sitruunanmehuun kiinni).
Anni Paakkunainen 
Ohje ja kuva: Annin Uunissa

Ruokabloggaaja ja -kirjailija Anni Paakkunainen loihtii elämästä herkullista. Herkuttelu ja nautinnot kuuluvat niin juhlaan kuin arkeen. Leivonnassa ja kokkaamisessa suurin inspiraation lähde ovat vuodenajat sekä tuoreet sesongin raaka-aineet. Ig: @anninuunissa & @pastamuijat

www.anninuunissa.fi
Ainekset
200 g pakastemansikoita
1 dl Fresita-kuohuviiniä
100 g panettone-kakkua (tai muu kakkupohja/keksimuru)
4 piparkakkua
2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
2 dl vispikermaa
Koristeet
syötäviä koristeita kuten suklaapalloja ja tähtiä
pieniä piparkakkuja tai piparkakkumurua
Lasien sokerihuurre
sitruunan lohko
kidesokeria