Allegrini La Grola 75cl

Allegrini La Grola 75cl


Vivahteikas & Kehittynyt

Label: GrilliruokaLabel: Voimakkaat juustotLabel: LammasLabel: Sienet

39,83 €

Löydä Alkosta

La Grola on Allegrinin innovatiivisen asenteen ruumiillistuma ja yksi ensimmäisiä yhden tarhan viinejä Valpolicellasta.

Ruoka ja kuvaus

Väri

Tumman rubiininpunainen

Tuoksu

Tyylikäs, intensiivinen ja aromirikas viini, jossa luonnonmarjaa, katajanmarjaa ja tuoksun rungossa mustapippuria, kahvia, tupakanlehteä ja maamaisuutta. Konsentroitunut tuoksu ja maku tuloksena tarhan erittäin matalasta satomäärästä, joka johtuu mm piene

Maku

Maku on merkittävä ja persoonallinen sekä intensiivinen ja raikaskin. Maku on runsas muttei raskas, intensiivinen muttei tyrmäävä ja suuntuntuman tiukkuus ja kireys on samalla miellyttävä. Tanniinien rakennetta sekä alkoholin vakuuttavaa läsnäoloa keventää hienostunut raikkaus. Tyylikäs ja hienostunut viini, jonka jälkimaku on pitkä, laadukas sekä raikkaan mineraalinen.

Ruoka- ja tarjoiluvinkit

Tyylikäs viini laadukkaaseen ruokailuun, joka etenkin sopii paahdetun punaisen lihan ja mehevien ruokien kanssa.

Valmistus

Käsinpoimitut ja tarkkaan seulotut rypäleet poimitaan optimaalisessa kypsymispisteessä. Varovaisen puristamisen ja rankojen poistojen jälkeen käyminen mahdollisimman viileässä ( 20-28 astetta) n. 15 päivän ajan. Malolaktinen käyminen tynnyreissä, jonka jälkeen viini kypsyi 16kk jonka jälkeen sekoitus ja loppukypsytys pullossa n. 10kk.

Tarina

Tämä viini on Allegrinin innovatiivisyyden ruumiillistuma ja todiste siitä, kuinka Valpolicellan sopivimmilla maaperillä ja laadukkailla viininviljelyllä voidaan tuottaa loistavia punaviinejä jopa ilman alueen perinteisiä tekniikoita kuten appassimento ja ripasso. La Grola -viinitarhan ainutlaatuiset, jäljittelemättömät geoilmasto- ja pedoklimaattiset olosuhteet sekä rypäleiden huolellinen viljely synnyttävät intensiivisen, elegantin viinin, jolla on omaleimainen persoonallisuus, jota arvostetaan erityisesti sen aromin hienostuneisuudesta. La Grola tarkoittaa korppia paikallisen vanhan murteen mukaan. Giovanni Allegrini osti La Grolan vuonna 1979 luodakseen Valpolicellan ensimmäisen yhden viinitarhan Corvina-viinin. 30 hehtaarin viinitarha sijaitsee 310 metriä merenpinnan yläpuolella ja viettää kaakkoon, ja sen ylhäältä on näköala Gardajärvelle. Maaperä on savensekaista kalkkikiveä, runsaskivinen ja köyhää. Erittäin tiheään istutetut köynnökset saavat kilpailla keskenään keskittyen kasvattamaan maailman parasta Corvinaa ja nykyään hieman Oseleta-lajiketta.

Tuoteryhmä

Punaviinit

Täyteläisyys

Keskitäyteläinen

Alkoholipitoisuus

14 %

Alkon tuotenumero

940196

Tilavuus

0,75 l

Tuotemerkki

Allegrini

Suljenta

Luonnonkorkki

Alue

Italy - Veneto - Veronese

Sokeripitoisuus

1,8 g/litra

Rypäleet

Corvina, Oseleta

Tuotenumero

1034074