Bava Barolo di Castiglione Falletto 75cl

Bava Barolo di Castiglione Falletto 75cl


Roteva & Voimakas

Label: GrilliruokaLabel: Voimakkaat juustotLabel: LammasLabel: Riista

51,49 €

Löydä Alkosta

Kuuluisa Barolo- kylä Castiglione Falletto on Nebbiolo-lajikkeen sydänmaita. Elegantti, myös nuorena nautittava kyläviini tulee Bavan omilta palstoilta alueen itärinteiltä

Ruoka ja kuvaus

Väri

Punainen, hennosti oranssiin vivahtava ja kirkas

Tuoksu

kuivattua hedelmää, kypsää punaista marjaa, mausteisuutta ja nahkaisuutta. Taustalla kukkaisuutta, maamaisuutta ja kahvin sekä suklaan sävyjä.

Maku

Täyteläinen mutta rodukas ja elegantti maku on Bavan tyyliin moniuloitteinen ja puhdas. Tanniinit ovat hyvin läsnä, mutta ovat reilun pehmeitä. Mausteisuutta, orvokkia, tummaa kaakaota ja tryffeliä maussa ja hienot tanniinit pehmenee yhä iän myötä ja viini säilyy hyvin vielä n. 10 vuotta pullossa.

Ruoka- ja tarjoiluvinkit

Klassinen riistaviini sekä laadukkaiden liharuokien seuraksi sopiva laadukkaan ruokapöydän sankari.

Valmistus

Tämä viini on yleensä se, joka kerätään viimeisenä kun rypäleet ovat hyvin kypsyneet ja tanniinit pehmeämmät. Maseraatio 15 päivää tynnyreissä. Viini siirretään 50 hl tynnyreihin sekä osittain vanhoihin barrique-tynnyreihin joissa se saa levätä kolme vuotta

Tarina

Castiglione de Falletto on maantieteellisesti, mutta myös maaperän ja Nebbiolo-rypäleen takia Barolo-tuotannon sydän. Bava antaa valkoisen kalkkikivimaaperän ja Nebbiolo-rypäleen loistaa, eikä tähän haluta modernien tuotantomenetelmien vaikuttavan viiniin. Tämän Barolon pitää maistua Barololta joka tulee Castiglione de Fallettosta, eikä miltään muulta! Bava-perheen historia alkaa 1600-luvulla Cocconatosta kylästä Monferrato Astigianon rinteilleä. Perhe on kasvattanut viinirypäleitä tällä alueella 1600-luvulta lähtien, ja vuonna 1911 perhe rakensi viinikellarin samalle alueelle. Siitä lähtien on valmistunut yli sata vuosikertaa Piemonten viinejä, neljässä sukupolvessa. Perheen 55ha luonnonmukaisesti viljellyt tarhat sijaitsevat Castiglione Falletton, Aglianon, Cioccaro di Penangon sekä Cocconaton kylissä, Monferraton ja Langan alueilla. Bava on viimeisten kymmenien vuosien aikana pienentänyt tuotantoaan huomattavasti, keskittyen nykyään vain kylä-että palstaviineihin.

Kuvaus

Tummanpunaisessa viinissä löytyy mausteisuutta, orvokkia, tummaa kaakaota ja tryffeliä. Hienot tanniinit pehmenee yhä iän myötä ja viini säilyy hyvin vielä n. 10 vuotta pullossa.

Palkinnot

Viinilehti ***** "tyylikäs huippuviini

Tuoteryhmä

Punaviinit

Täyteläisyys

Täyteläinen

Alkoholipitoisuus

13,5 %

Tilavuus

0,75 l

Tuotemerkki

Cantine Bava

Suljenta

Luonnonkorkki

Pakkaustyyppi

Pullo

Sokeripitoisuus

1 g/litra

Rypäleet

Nebbiolo

Tuotenumero

1028859