Sitruksinen kuha-omena-ceviche

Sitruunalla ja limellä kypsytetyn kuhan hapokkuus ja herkkä maku sopivat Leyda Sauvignon Blanc -valkoviinin samankaltaiseen makumaailmaan. Ruoassa oleva hapokkuus vaatii myös viiniltä hapokkuutta, jota Sauvignon Blancista löytyy.
Sitruksinen kuha-omena-ceviche
Vähärasvainen kala Vähärasvainen kala Vähärasvainen kala
4 HLÖ
30-45 MIN
AINEKSET
400 g kuhafileitä nahattomana ja ruodottomana
½ vihreä Granny smith -omena
pieni punasipuli
Kastike
1 dl sitruunamehua (n. 3 sitruunaa)
1 dl mietoa oliiviöljyä
3 rkl kalakastiketta
3 rkl limenmehua (n. 1–1 ½ limeä)
½ vihreä chili siivutettuna
Lisäksi
Tuoretta korianteria
Ohuita perunalastuja
(sormisuolaa tarjolle)
VALMISTUSOHJEET
1 Leikkaa kuhafileet n. 2 x 2 cm paloiksi ja asettele laakealle tarjoiluvadille.
2 Kuutioi pieniksi sekä vihreä omena että punasipuli. Ripottele molemmat kuhan päälle vadille.
3 Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa ja lusikoi koko kastike kuhan, omenan ja sipulin päälle. Jätä tekeytymään noin 30 minuutiksi jääkaappiin
4 Viimeistele annos ennen tarjoilua korianterilla sekä perunalastuilla, jotka tuovat ihanaa suolaisuutta ja rapeutta annokseen. (Jokainen illallisvieras voi lisätä kalaan tarvittaessa oman maun mukaan vielä ripauksen suolaa.)

Löydät reseptin täsmäviinin Leyda Sauvignon Blancin valikoiduista Alkon myymälöistä, tarkista saatavuus Alkon sivuilta tai tilaa näppärästi ilman toimituskuluja oman lähi-Alkoosi.

Viola Virtamo
Resepti: Viola Virtamo

Ruokakirjailija, valokuvaaja ja graafinen suunnittelija Viola Virtamo on julkaissut usean reseptikirjan kuten Peltiruokaa ja Vegebudjetilla. Ruoka on Violan suuri intohimo ja hän onkin kuvannut ja taittanut kymmeniä ruokakirjoja uransa aikana. Seuraa Violaa Instagramissa @violaminerva

Tutustu Violan töihin
VALMISTUSOHJEET
1 Leikkaa kuhafileet n. 2 x 2 cm paloiksi ja asettele laakealle tarjoiluvadille.
2 Kuutioi pieniksi sekä vihreä omena että punasipuli. Ripottele molemmat kuhan päälle vadille.
3 Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa ja lusikoi koko kastike kuhan, omenan ja sipulin päälle. Jätä tekeytymään noin 30 minuutiksi jääkaappiin
4 Viimeistele annos ennen tarjoilua korianterilla sekä perunalastuilla, jotka tuovat ihanaa suolaisuutta ja rapeutta annokseen. (Jokainen illallisvieras voi lisätä kalaan tarvittaessa oman maun mukaan vielä ripauksen suolaa.)

Löydät reseptin täsmäviinin Leyda Sauvignon Blancin valikoiduista Alkon myymälöistä, tarkista saatavuus Alkon sivuilta tai tilaa näppärästi ilman toimituskuluja oman lähi-Alkoosi.

Viola Virtamo
Resepti: Viola Virtamo

Ruokakirjailija, valokuvaaja ja graafinen suunnittelija Viola Virtamo on julkaissut usean reseptikirjan kuten Peltiruokaa ja Vegebudjetilla. Ruoka on Violan suuri intohimo ja hän onkin kuvannut ja taittanut kymmeniä ruokakirjoja uransa aikana. Seuraa Violaa Instagramissa @violaminerva

Tutustu Violan töihin
AINEKSET
400 g kuhafileitä nahattomana ja ruodottomana
½ vihreä Granny smith -omena
pieni punasipuli
Kastike
1 dl sitruunamehua (n. 3 sitruunaa)
1 dl mietoa oliiviöljyä
3 rkl kalakastiketta
3 rkl limenmehua (n. 1–1 ½ limeä)
½ vihreä chili siivutettuna
Lisäksi
Tuoretta korianteria
Ohuita perunalastuja
(sormisuolaa tarjolle)