Lindeman's-perheen viinit ovat hiilineutraaleja

Australialainen Lindeman's jatkaa ympäristövastuullista työtään ja hiilijalanjälkensä pienentämistä. Tutustu mistä oikein on kyse ja miten löydät hiilineutraalit viinit Alkon hyllyiltä.

lindemans viinipullot

Myös viinivalintoja voi nyt tehdä hiilineutraalius edellä. Alkon hyllymerkintöihin tuli alkuvuodesta 2021 uusi Hiilineutraali-symboli. Sillä merkitään ne tuotteet, joiden tuotannosta syntyviä hiilidioksidipäästöjä on todennetusti vähennetty ja jäljelle jäävät päästöt on kompensoitu. Merkinnän saadakseen juomalla on oltava ulkopuolisen tahon varmentama sertifikaatti, joka on näkyvillä tuotteen etiketissä.

Lindeman’s tekee yhteistyötä Carbon Trustin kanssa, joka on kansainvälinen globaalin ilmastomuutoksen ja kestävän kehityksen konsultointiin keskittynyt yritys. He ovat yhdessä selvittäneet Lindeman’sin lasipullojen sekä hanalaatikkoviinien hiilijalanjäljet. Useiden ympäristökuormaa vähentävien toimenpiteiden ja loppujen viinitalon hiilidioksidipäästöjen kompensoinnin seurauksena Lindeman’sin viinit on nyt sertifioitu hiilineutraaleiksi. Todistuksena tästä on Carbon Trustin myöntämä sertifikaatti viinipullon etiketissä ja hanaviinin kyljessä.

Mitä Lindeman’s on tehnyt viinintuotantonsa ympäristökuorman vähentämiseksi?

Yksi suurimmista hiilijalanjälkeen vaikuttavista asioista on se, miten ja mihin viini pakataan. Hanapakkausviinillä on pienin hiilijalanjälki, joka on 90 % pienempi verrattuna tavalliseen lasipulloon suhteutettuna kokoon. Hanapakkausviinien suosimisen lisäksi Lindeman’s on vähentänyt lasipullojensa painoa, panostanut energiatehokkuuteen ja uusiomateriaalien sekä vähemmän hiilidioksidipäästöjä tuottavien ajoneuvojen käyttöön. Yritys hyödyntää lasipulloissaan jopa 40 prosenttisesti kierrätyslasia ja sen tavoite on lisätä aurinkoenergian käyttöä Australian Barossassa sijaitsevassa tuotantolaitoksessaan.

Kompensoidakseen viinintuotantonsa lopun ympäristövaikutuksen Lindeman´s on investoinut useampien vuosien ajan uusioenergiaan. Investoinneilla on muunmuassa edesautettu tuottamaan tuulivoimaa Intiassa ja aurinkoenergiaa Philippiineillä. Yhteensä yrityksen investoinnit kompensoivat 45 000 tonnia hiilidioksidipäästöjä. Vuoden 2021 alussa Lindeman’s aloitti yhteistyön hyväntekeväisyysjärjestö Treedomin kanssa auttaakseen puiden istuttamista kehittyvien maiden pienmaatalouden projekteissa.