B-liv wines – Wines you can BELIEVE in

Chileläinen viiniperhe B-Liv on tarkoitettu kaikille, jotka vaativat viineiltä hieman enemmän. Tutustu viinien vastuullisuuteen.

B-Liv viinit

Viiniperheeseen kuuluvat samettisen herkulliset punaviinit B-liv Organic Cabernet Sauvignon sekä B-liv Organic Red Blend.

Molemmat ovat monella tavalla vastuullisia viinejä ja ympäristöä kunnioittaen valmistettuja. Mitä tämä monella tapaa vastuullinen viini sitten todellisuudessa tarkoittaa?

  1. Viinit ovat täysin luomuja eli viinissä käytetyt rypäleet on viljelty luonnonmukaisin menetelmin ilman kemiallisia lannoitteita tai torjunta-aineita.

  2. Pulloissa ei ole suun ympärillä kapsyyliä, mikä vähentää ylimääräisen roskan määrää.

  3. Viinien valmistuksessa on käytetty uusiutuvaa energiaa.

  4. Pullon etiketti on valmistettu kierrätetystä paperista.

  5. Viinipullossa oleva korkki on luonnonkorkki, joka on kompostoituva.

  6. Viinit ovat saaneet Certified Sustainability Wine of Chile -sertifikaatin. Tämä sertifikaatti kertoo kestävän kehityksen edistämiseksi tehdyistä toimenpiteistä viinin tuotannossa. Sertifiointi kattaa sekä raaka-aineiden viljelyn että viinin valmistamisen tuotantolaitoksessa.

  7. Viinit on pullotettu kevytlasipulloihin, joilla on pienempi hiilijalanjälki kuin normaalipainoisilla lasipulloilla.

  8. Viinit ovat vegaanisesti kirkastettuja eli niiden valmistuksessa ei ole käytetty mitään eläinperäistä.

  9. Viineille on juuri myönnetty hiilineutraalisuusssertifikaatti. Tästä ei löydy vielä mainintaa Alkoissa myytävistä pulloista.

Laatua ei ole myöskään unohdettu. B-liv Cabernet Sauvignon -viinin maussa on runsaasti kirsikkaa, mustaherukkaa. Kokonaisuutta täydentää kielen päällä tuntuva mausteisuus ja hento vanilja. Loistava makupari erilaisille liharuoille tai vaikkapa kotoisan lasagnen kaverina. 

B-liv Cabernet Sauvignonia on saatavilla useista Alkon myymälöistä sekä Alkon verkkokaupasta.

B-Liv Red Blend on puolestaan kypsän karpaloinen ja hennon puolukkainen viini, jonka maussa on makeaa mausteisuutta. Tämä viini toimii mainiosti runsaiden pastojen ja risottojen kanssa.

B-liv Red Blend kannattaa tilata suoraan Alkon verkkokaupasta.