Fleur de Vignoble Crémant de Bordeaux Brut

Fleur de Vignoble Crémant de Bordeaux Brut


Pirteä & Hedelmäinen

Label: SushiLabel: SeurustelujuomaLabel: AperitiiviLabel: Äyriäiset

15,48 €

Löydä Alkosta

Harmoninen ja laadultaan erinomainen kuohuviini, joka sai Viinilehden arviossa 4 tähteä! Fleur de Vignoble on elegantti, runsas ja tasapainoinen Crémant Ranskasta. Crémant de Bordeaux kuohuviinit valmistetaan ns. traditionaalisella menetelmällä eli samalla tavalla kuin samppanjat.

Ruoka ja kuvaus

Väri

Vaalea kirkkaan kullan keltainen

Tuoksu

Hedelmäinen ja raikas tuoksu muistuttaa aprikoosia, omenaa, sitrushedelmää sekä maaperän mineraalisuutta ja selkeää paahteisuutta

Maku

Kuiva ja raikkaan hapokas maku alkaa hedelmävoittoisena, muistuttaen aprikoosin, sitrushedelmien ja vihreän omenan aromeja. Maku kääntyy pikku hiljaa paahteisempaan suuntaan, mutta hedelmä pysyy mukana kautta linjan ja mukaan astuu myös hentoa kukkaisuutta ja mausteisuutta. Pienet ja tiiviit kuplat tuovat eloisuutta tähän erinomaisen tasapainoiseen kuohuviiniin.

Ruoka- ja tarjoiluvinkit

Fleur de Vignoble Crémant de Bordeaux Brut kuohuviini on erinomainen valinta rentoon seurusteluun sekä aperitiiviksi ja eleganttiuden takia sopii jopa muodollisempiin tilaisuuksiin. Erilaiset äyriäiset ja runsaammat kalaruoat sopivat Fleur de Vignoblen kumppaniksi, mukaan lukien sushi.

Tarina

Crémant de Bordeaux on yleisnimitys kuohuviineille, jotka tuotetaan perinteisellä menetelmällä Bordeaux’n viinialueella. Kuohuviiniä on tuotettu alueella jo 1800-luvulta alkaen, mutta virallinen luokitus myönnettiin vasta vuonna 1990. Rypälelajikkeina käytetään samoja perinteisiä lajikkeita kuin muidenkin alueen viinien tuotantoon. Sääntöjen mukaan rypäleet tulee poimia käsin ja viiniä tulee kypsyttää kellarissa minimissään 12 kuukauden ajan, ennen kuin sen voi laittaa myyntiin. Fleur de Vignoble Crémant de Bordeaux Brut valmistetaan punaisista Merlot (80%) ja valkoisista Semillon (20%) rypälelajikkeista. Merlot tuo viiniin voimaa sekä hedelmäisyyttä ja Semillon puolestaan mineraalisuutta, raikkautta sekä hentoa kukkaisuutta. Viinitarhat sijaitsevat Entre-Deux-Mersin alueella, Etelä-Bordeauxissa. 12 kuukauden kellarikypsytys tasapainottaa viiniä ja tuo siihen perinteisellä menetelmällä tehdyn kuohuviinin tyypillisen briossimaisen paahteisen aromin.

Tuoteryhmä

Kuohuviinit & samppanjat

Alkoholipitoisuus

11,5 %

Alkon tuotenumero

947758

Tilavuus

0,75 l

Tuotemerkki

Fleur de Vignoble

Suljenta

Luonnonkorkki

Alue

France - Bordeaux - Bordeaux Crémant

Sokeripitoisuus

12 g/litra

Rypäleet

Merlot, Semillon

Makeus

Kuiva (brut)

Tuotenumero

1034730