Mailly Grand Cru Blanc de Pinot Noir Champagne Brut 75cl

Mailly Grand Cru Blanc de Pinot Noir Champagne Brut 75cl


Vivahteikas & Ryhdikäs

Label: Simpukat, Osterit, KampasimpukatLabel: PikkusuolaisetLabel: AperitiiviLabel: Äyriäiset

71,41 €

Löydä Alkosta

Mailly Blanc de Pinot Noiria pidetään tämän samppanjaluokan laatuesimerkkinä!

Ruoka ja kuvaus

Tuoksu

Tuoksussa on täydellisessä tasapainossa raikkautta ja pehmeyttä, hienovaraisia sitrushedelmien vivahteita ja muhkeita paahdettujen trooppisten hedelmien ja auringon kypsyttämän vehnän aromeja.

Maku

Maussa on hillittyä eloisuutta – meheviä hedelmiä ja sitruksen raikkautta. Tasapainoinen ja mausteinen rakenne, jonka jälkimaussa on mineraalinen saliniteetti

Ruoka- ja tarjoiluvinkit

Klassinen aperitiivi vaativaankin makuun. Hanhenmaksa, klassinen valkolihainen kala voi-valkoviinikastikkeessa ja klassiset linturuoat kuten ”Bresse Capon”. Myös erinomainen Tandoori-masutettujen ruokien kanssa ja juustojen kanssa erinomainen.

Valmistus

Vain ensimmäisen puristuksen mehu mainituilta, pohjois-suuntaisten pastojen rypäleistä. Mailly Blanc de Pinot Noir valmistetaan neljän palstan rypäleistä, jotka kaikki on nimetty takaetiketissä ( Les Côtes, Les Croix, Les Baraquines, Le Champ la May). Lisäksi etiketissä on tarkkaan nimetty tammitynnyrikypsytetyn viini osuus ( 26,9%), reserve-viinin määrä sekoituksessa ( 26,2%), perusviinin satovuosi (2017), Dosage ( 8g/l) sekä uudelleenkorkituksen päivämäärä ( 27.7.2021)

Tarina

Mailly Grand Cru on monella tapaa erilainen osuuskunta. Kaikki sen viljelijöiden tarhat sijaitsevat Mailly Champagnen grand cru -kylässä, mikä tekee viineistä automaattisesti monocru-samppanjoita. Mailly Grand Cru – tarhat käsittävät 70 hehtaaria parhaita viljelyspalstoja Mailly Champagnen Grand Cru-kylässä Montagne de Reimsin sydämessä. Viinitarha on jaettu 480 nimettyyn palstaan, istutettu kahdelle jaloille samppanjalajikkeille, Pinot Noirille (75%) ja Chardonnaylle (25%). Viiniköynnöksiä hoitaa rakkaudella noin 80 viininviljelijää, kaikki polveutuvat siitä kourallisesta miehiä, jotka yhdessä vuonna 1929 perustivat tämän tilan ja osuuskunnan ja päättivät todistaa Maillyn terroirin upeat mahdollisuudet. Tämä tavoitteen mielessä he ovat jo vuosia soveltaneet kestävän kehityksen viljelysmenetelmiä – ollakseen hyviä maaperälle ja ympäristölle. Tila on HVE sertifioitu. Maillyn kalkkinen maaperä ja suurimmaksi osaksi pohjoiseen viettävät tarhat tuo Pinot Noir-viineihin uniikin, mineraalisen raikkauden joka saumattomasti sulautuu yhteen Chardonnay:n eleganssin kanssa muodostaen täsyiverisen Grand Cru Samppanjan. Mailly Champagne luokiteltiin Grand Cruksi vuonna 1920 ja se on ainoa samppanjan tuottaja, joka tuottaa kaikki viininsä Grand Cru -viinitarhoista.

Tuoteryhmä

Kuohuviinit & samppanjat

Alkoholipitoisuus

12 %

Alkon tuotenumero

916212

Tilavuus

0,75 l

Tuotemerkki

Mailly Grand Cru

Suljenta

Luonnonkorkki

Alue

France - Champagne - Champagne

Sokeripitoisuus

8 g/litra

Rypäleet

Pinot Noir

Makeus

Erittäin kuiva

Tuotenumero

1035083