Luomu
Raventós i Blanc de Nit Brut

Raventós i Blanc de Nit Brut


Vivahteikas & Ryhdikäs

Label: Rasvainen kalaLabel: Simpukat, Osterit, KampasimpukatLabel: PikkusuolaisetLabel: Aperitiivi

27,99 €

Löydä Alkosta

Vuoden Katalonialaiseksi kuohuviinituottajaksi 2024 valitun Raventós i Blanc De Nit on juhlava ja herkullinen rosekuohuviini. Hienostuneena ja pehmeäkuplaisena De Nit tyydyttää vaativimmankin viiniystävän maun.

Ruoka ja kuvaus

Väri

Hennon rosé

Tuoksu

Hieman kehittynyt, mutta varsin hillitty tuoksu muistuttaa punaista omenaa, herukkaa ja hentoa paahteisuutta.

Maku

Kuiva, maku seuraa aromeiltaan tuoksun aromeja. Pienet kuplat yhdessä marjaisen hapokkuuden kanssa tuovat ryhtiä ja nostavat välittömästi veden kielelle. Kokonaisuus jättää omenaisen, hieman mausteisen, sitruksisen ja eloisan jälkivaikutelman.

Ruoka- ja tarjoiluvinkit

Puhdas ja kermainen maku sopii nautittavaksi juhlamaljana, aperitiivina sekä ruokajuomana ostereiden, hummerin, vasikan ja linturuokien kanssa.

Valmistus

De Nit on tyypillinen sekoitus paikallisia rypäleitä; Macabeu, Xarel.lo, Parellada ja pieni määrä Monastrell-rypäleitä värin aikaansaamiseksi. Viini on käynyt lämpökontroloiduissa terästankeissa ja toinen käyminen pullossa on kestänyt vähintään 15 kuukautta. Uudelleenkorkituksen päivämäärä on merkittynä takaetikettiin.

Tarina

DO Cavan jättänyt artesaanituottaja tekee kuohuviinejä Conca del Riu d'Anoian alueella Penedeksessä. 1497 perustettu viinitalo on luonnonmukaisen artesaanituotannon edelläkävijöitä. Mainetta niittänyt kuohuviini jonka mineraalisuus on huippuluokkaa. Rypäleet tähän viiniin saadaan tietyiltä tarhoilta; la Barbera, Plana ja el Viader. Näillä tarhoilla maaperä on syvälle kalkkipitoista hiekka-savimaata. Viinitahoilla noudatetaan sekä luomu- että biodynaamisia viljelyperiaatteita.

Tuoteryhmä

Kuohuviinit & samppanjat

Alkoholipitoisuus

12 %

Alkon tuotenumero

915417

Tilavuus

0,75 l

Tuotemerkki

Raventos i Blanc

Suljenta

Luonnonkorkki

Alue

Spain - Spain - Spain

Sokeripitoisuus

8 g/litra

Rypäleet

Parellada, Xarel-lo, Macabeo, Monastrell

Makeus

Erittäin kuiva (extra brut)

Tuotenumero

1026701