Real de Asúa

Real de Asúa


Vivahteikas & Kehittynyt

Label: NautaLabel: Pataruoka

69,48 €

Löydä Alkosta

Real de Asúassa on persoonallisuutta, lihaisaa luonnetta ja uskomaton paletti erilaisia vivahteita. Tämä Riojan punaviini tehdään 100% Tempranillo rypäleestä ja viiniä valmistetaan ainoastaan parhaina satovuosina. Viini saa nimensä CVNE:n perustajien sukunimestä.

Ruoka ja kuvaus

Väri

Syvä luumunpunainen

Tuoksu

Intensiivinen ja voimakas paletti tummaa hedelmäisyyttä, neilikkaa, lakritsaa, kahvia ja paahteista tammea. Myös hieman punaista balsamicoa.

Maku

Täyteläinen, tanniininen, suklainen, mokkainen. Lihaisa ja hienostunut. Hyvä rakenteinen ja persoonallinen. Tanniinien ja hapokkuuden harmonia maistuu pitkässä jälkimaussa, joka nostaa hymyn huulille.

Ruoka- ja tarjoiluvinkit

Tumma ja täyteläinen viini on omiaan runsaiden ja selkeiden liharuokien kanssa.

Valmistus

Rypäleet tulevat CVNE:n parhailta viinitarhoila Villalbasta ja Harosta, jossa rypäleitä hoidetaan ja valvotaan jatkuvasti laadun takaamiseksi ja parhaan viinin aikaansaamiseksi. Parhaat rypäleet valikoidaan kahdessa osassa: ensin tarhoilla ja sitten vielä viinilässä. Käyminen tapahtuu lämpötilakontrolloidusti tammitynnyreissä ja viini kypsyy tammessa n. 18 kuukautta.

Tarina

CVNE, Compañía Vinícola del Norte del España on vuonna 1879 perustettu espanjalainen perhetuottaja, joka on alun perin lähtöisin Haron kaupungista Riojasta. CVNE:n logossa oleva Espanjan lippu symboloi viinitalon kansainvälistä asemaa: CVNE on espanjalaisen viinin lähettiläs maailmalla. Sen osuus riojalaisten viinien markkinoista on esimerkiksi Espanjassa yli 11% ja useilla markkinoilla jopa enemmän. CVNE:n alaisuudessa toimii useita viinibrändejä neljällä alueella: Riojasa, Ribera del Duerossa, Ruedassa ja Kataloniassa Cavan alueella. Lisäksi CVNE:llä on tarhoja myös Kanarian saarilla. Rioja on CVNE:n tärkein viinialue, ja sieltä tulee Cunen, Viña Realin, Continon ja Imperialin viinit. Riojassa CVNE:n viinitarhat keskittyvät parhaille alueille Rioja Alavesan ja Rioja Altan alueille lähelle Ebro-jokea. Alueet sijaitsevat muuta Riojaa hieman korkeammalla ja ilmasto on siitä johtuen hieman viileämpi, antaen viineille eleganssia ja vivahteikkuutta.

Palkinnot

94p. Peñin Guide 94p. Gourmets Guide 93p. Wine Spectator

Tuoteryhmä

Punaviinit

Täyteläisyys

Täyteläinen

Alkoholipitoisuus

14 %

Alkon tuotenumero

945867

Tilavuus

0,75 l

Tuotemerkki

CVNE

Suljenta

Muovinen kierrekorkki

Alue

Spain - Rioja - Rioja

Sokeripitoisuus

2 g/litra

Rypäleet

Tempranillo

Tuotenumero

1028547