Lohireseptit
Tutustu 15 suosituimpaan lohireseptiimme! Jokaiselle lohiohjeelle on myös valittu juomasuositus, jonka löydät reseptisivulta.
Lohi on helppo valmistaa useilla eri tavoilla – löydät resepteistämme lohta niin paistattuna, graavattuna, grillattuna ja aasialaisella twistillä. Tutustu alla suosituimpiin lohiresepteihimme:
Lohta Cape Malay -tapaan ja avokado-mangosalsa
Grillattu tai paahdettu lohi saa viereensä mausteisen salsan. Eksoottista makumaailmaa tukee aromaattinen valkoviini.
Katso resepti »Kvinoasalaatti paistetulla lohella ja pestomozzarellalla
Tämä raikas ja lämmin salaatti on täynnä makua. Nauti Chardonnay-valkoviinin kanssa!
Katso resepti »Lohi-raparpericrudo rakuunamajoneesilla
Kokeile perinteisen graavatun lohen sijaan ihanan raikasta lohi-raparpericrudoa. Nauti tyylikään roseeviinin tai valkoviinin kanssa!
Katso resepti »Cajunlohi & limekastike
Tämä savustettu tai grillattu lohi saa makua cajun-mausteesta sekä raikkaasta limekastikkeesta. Nauti rosee- tai valkoviinin kanssa!
Katso resepti »Vietnamilaisia kevätrullia lohella
Vietnamilaiset kevätrullat vaativat jonkun verran sorminäppäryyttä, mutta ovat sitäkin paremman makuisia! Rullista saa monipuolisia vaihtuvilla täytteillä.
Katso resepti »Lohi-rillette
Rillette on klassinen ranskalainen alkupala, jossa liha on kypsytetty hitaasti meheväksi ja revitty suikaleiksi. Tämä raikas lohi-rillette on ihana raikkaan Laroche Le Petit Chardonnay -valkoviinin kanssa.
Katso resepti »Verigreipillä ja chilillä graavattu lohi
Lohen "sokerisuolauksessa" käytetään sokeria enemmän kuin suolaa ja kalaa pidetään graavissa hieman pidempään, jotta lopputulos on ihanan pehmeä eikä liian suolainen. Verigreippi ja chilihiutaleet tuovat mukavaa kirpeyttä.
Katso resepti »Savulohta, sriracha-majoneesia ja pikkelöityä kurkkua
Kokoa juhliin ryhdikkään Pongracz-roseekuohuviinin makumaailmaan sopiva lämminsavulohesta, saaristolaisleivästä ja hedelmistä koottu napostelutarjotin. Tee itse pikapikkelöidyt kurkut ja viimeistele pikantilla sriracha-majoneesillä.
Katso resepti »Uppopaistettua lohta, lehtikaalisipsejä ja ruohosipuli-perunamuusi
Lohen rapsakkuus toimii viilennetyn Pinot Noir -punaviinin tai raikkaan hapokkaan Riesling-valkoviinin kanssa.
Katso resepti »Misolohi ja soijamajoneesi
Aasialaistyyppinen lohi sopii niin alku- kuin pääruuaksikin. Lohen kanssa tarjoiltava soijamajoneesi viimeistelee makuelämyksen!
Katso resepti »Nopea uunilohi
"Tässä helppo ja nopsa uunilohi resepti, joka on tosi hyvää! " Katso radio- ja tv-juontaja Annin Hautalan helppo lohiohje Annin Ruokakirjasta.
Katso resepti »Grillattu aprikoosi-lohi
Kokkaa Nederburg-viinin ja Louise Meruksen matkassa. Helposti marinoituun grilliloheen sopii herkullisesti hedelmäisen pirteä aprikoosisalsa.
Katso resepti »Sushi bowl
Puolikuivan Kungfu Girl Rieslingin raikkaan hedelmäinen ja aromikkaan sitrusmainen makumaailma sopii erityisen hyvin aasialaisen ruoan seuraan.
Katso resepti »Pienet lohivoileipäkakut
Trendikäs voileipäkakku tarjoillaan nyt annoskokoisina kaunokaisina. Vaihda sitruuna vadelmiin, ja tuo hapokkuus lohivoileipäkakkuun punaisilla marjoilla.
Katso resepti »Lohi on monipuolinen kala, joka sopii hyvin niin arki- kuin juhlaruokien raaka-aineeksi. Olipa kyseessä sitten nopea ateria kiireisenä päivänä tai hienompi illallinen, lohi taipuu moneen. Toivottavasti nämä lohireseptit inspiroivat sinua kokeilemaan jotain uutta keittiössä.
Lohi reseptien taustaa
Viinimaasta löydät juomasuositusten lisäksi myös paljon ruokareseptiikkaa. Yksi lukijoidemme suosikkilohiresepteistä on klassinen, mutta hieman tuunattu uunilohi. Tämä lohiresepti vaatii vain muutaman raaka-aineen. Uunilohi valmistuu nopeasti ja helposti, ja parhaiten sen kylkeen sopivat keitetyt perunat tai perunamuusi sekä raikas salaatti. Melko rasvainen uunilohi vaatii rinnalleen riittävän hapokkaan valkoviinin.
Grillattu lohi on kesäisin ehdoton hitti – tutustu esimerkiksi näihin lohiohjeisiin: Cajunlohi & limekastike tai Grillattu aprikoosi-lohi
Lohi reseptien viinisuositukset
Lohi ja muut punalihaiset kalat kuten taimen, rautu ja kirjolohi ovat hieman rasvaisempia ja tuhdimpia kuin vaaleat kalat, joten ne vaativat valkoviiniltä hieman runsaampaa rakennetta, mutta kuitenkin riittävästi hapokkuutta taittamaan lohen rasvaisuutta. Usein lohen kanssa suositaan Chardonnay-valkoviinejä. Ole rohkea ja kokeile lohiruoalle myös raikasta roseeviiniä!
Jos lohelle valitaan punaviinejä, niiden tulee olla tyyliltään hedelmäisiä ja kevyitä. Hyviä esimerkkejä ovat kepeämmät Pinot Noir -punaviinit.
Löydät jokaisesta lohireseptistämme sille sopivan viinisuosituksen.