Meksikolainen salaatti
Miedosti mausteinen vegesalaatti toimii Riesling-valkoviinin kanssa.
Katso resepti »Rakenna tortillan päälle mausteinen meksikolainen annos.
500 g tomaattimurskaa
1 sipuli
1 jalapeño-chili
1 solo-valkosipulinkynsi
½ dl silputtua korianteria
½ dl silputtua sipulia
½ tl suolaa
150 g chorizo-makkaraa
Tee kastike. Silppua sipuli, chili ja valkosipulinkynsi. Kuullota sipulisilppuja öljyssä muutama minuutti ja lisää tomaattimurska. Hauduta kastiketta noin puoli tuntia. Mausta kastike suolalla ja silputulla korianterilla.
Viipaloi tai kuutioi chorizo ja ruskista makkaraa viitisen minuuttia. Lisää makkarapalat tomaattikastikkeeseen. Kuumenna pavut omassa kattilassaan.
4 maissitortillaa
3 rkl öljyä
1 tlk säilöttyjä, ruskeita papuja
4 munaa
Pane pannulle ruokalusikallinen öljyä ja ruskista maissitortillaa noin ½ minuuttia. Tortillan tulee saada hieman väriä. Käännä ja ruskista tortilla toiseltakin puolelta. Kypsennä kaikki tortillat samoin ja pane jokainen omalle lautaselleen.
Paista kananmunat pannulla vain toiselta puoleltaan.
Levitä tortillalle ensin papuja, nosta päälle paistetut munat ja levitä tomaatti-chorizokastiketta munien reunoille. Koristele annokset viipaloidulla tai kuutioidulla avokadolla ja korianterisilpulla. Tarjoa lisäksi ranskankermaa.
Ruokatoimittaja Tiina Rantanen
Miedosti mausteinen vegesalaatti toimii Riesling-valkoviinin kanssa.
Katso resepti »Raikas hedelmäsalsa maistuu aamiaisella, jälkiruokana tai välipalana kylmän juoman kanssa.
Katso resepti »Grillissä tirisee kabanossi ja bratwursti, mutta mitä juomaksi? Viini sopii erinomaisesti makkaran seuraan, mutta viinin valintaan kannattaa kiinnittää huomiota. Katso vinkit viinin valintaan.
Lue lisää »Viime vuosina raikkaat valkoviinit ovat olleet kovassa nosteessa. Kilpailu suosittujen rypälelajikkeiden kärjessä on kovaa, mutta riesling ja sauvignon blanc nauttivat vankkumatonta suosiota. Tutustu viinien saloihin viinikirjoittaja Ilkka Sirénin kanssa!
Lue lisää »