Huevos Rancheros eli munat ratsutilan tapaan
Rakenna tortillan päälle mausteinen meksikolainen annos.
TOMAATTI-CHORIZOKASTIKE
AINEKSET
500 g tomaattimurskaa
1 sipuli
1 jalapeño-chili
1 solo-valkosipulinkynsi
½ dl silputtua korianteria
½ dl silputtua sipulia
½ tl suolaa
150 g chorizo-makkaraa
VALMISTUSOHJEET
Tee kastike. Silppua sipuli, chili ja valkosipulinkynsi. Kuullota sipulisilppuja öljyssä muutama minuutti ja lisää tomaattimurska. Hauduta kastiketta noin puoli tuntia. Mausta kastike suolalla ja silputulla korianterilla.
Viipaloi tai kuutioi chorizo ja ruskista makkaraa viitisen minuuttia. Lisää makkarapalat tomaattikastikkeeseen. Kuumenna pavut omassa kattilassaan.
LISÄKSI
AINEKSET
4 maissitortillaa
3 rkl öljyä
1 tlk säilöttyjä, ruskeita papuja
4 munaa
VALMISTUSOHJEET
Pane pannulle ruokalusikallinen öljyä ja ruskista maissitortillaa noin ½ minuuttia. Tortillan tulee saada hieman väriä. Käännä ja ruskista tortilla toiseltakin puolelta. Kypsennä kaikki tortillat samoin ja pane jokainen omalle lautaselleen.
Paista kananmunat pannulla vain toiselta puoleltaan.
Levitä tortillalle ensin papuja, nosta päälle paistetut munat ja levitä tomaatti-chorizokastiketta munien reunoille. Koristele annokset viipaloidulla tai kuutioidulla avokadolla ja korianterisilpulla. Tarjoa lisäksi ranskankermaa.
Resepti
Ruokatoimittaja Tiina Rantanen
Meksikolainen hedelmäsalsa
Raikas hedelmäsalsa maistuu aamiaisella, jälkiruokana tai välipalana kylmän juoman kanssa.
Katso resepti »Sopiiko viini makkaran kanssa? Katso täsmävinkit!
Grillissä tirisee kabanossi ja bratwursti, mutta mitä juomaksi? Viini sopii erinomaisesti makkaran seuraan, mutta viinin valintaan kannattaa kiinnittää huomiota. Katso vinkit viinin valintaan.
Lue lisää »Miten Sauvignon Blanc ja Riesling-valkoviinit eroavat toisistaan?
Viime vuosina raikkaat valkoviinit ovat olleet kovassa nosteessa. Kilpailu suosittujen rypälelajikkeiden kärjessä on kovaa, mutta riesling ja sauvignon blanc nauttivat viininystävien vankkumatonta suosiota. Tutustu viinien saloihin!
Lue lisää »