Kyljykset grillattujen vihannesten kanssa

Lehtipersiljapesto mehevöittää grillatut kasvikset ja keskitanniininen punaviini täydentää grillatun ateriakokonaisuuden.
Kyljykset grillattujen vihannesten kanssa
Porsas Porsas Porsas
4 HLÖ
30-45 MIN
AINEKSET
4 isoa kyljystä (paksuus noin 4–5 cm)
Suolaa
Valkopippuria
Grillatut vihannekset
1 fenkoli
1 kesäkurpitsa
1 munakoiso
Pesto
1 nippu lehtipersiljaa
75 g manteleita
75 g parmesaaniraastetta
Noin 3 dl oliiviöljyä
Valkosipulia
Suolaa
Valkopippuria
1 Mausta kyljykset suolalla ja pippurilla.
2 Puhdista kasvikset ja halkaise ne.
3 Valmista pesto: Huuhtele ja kuivaa persilja tarvittaessa, revi se pienemmäksi ja jauha tehosekoittimessa manteleiden, parmesaaniraasteen, öljyn, murskatun valkosipulin, suolan ja pippurin kanssa. Voit valmistaa peston myös morttelissa, jolloin siitä tulee hieman karkeampaa.
Grillaus
1 Sytytä grilli ja käytä suoraa lämpöä. Jos käytät grillissäsi valurautaastiaa, aseta se ritilälle. Sulje kansi ja anna astian kuumeta noin 10 minuuttia.
2 Grillaa vihannekset ilman rasvaa, niin ne kypsyvät rapeiksi ja saavat pintaansa kauniit grilliraidat. Paloittele vielä vihannekset ja sekoita ne pestoon.
3 Voitele ritilä ja laita kyljykset ritilälle suoraan lämpöön. Grillaa niitä 4–5 minuuttia molemmin puolin. Nosta ne sen jälkeen grillistä leikkuulaudalle ja anna levätä 4–5 minuuttia.
4 Tarjoile kyljykset vihannesten kera.
Resepti ja kuva Pihakokin kesä -lehti / Weber
1 Mausta kyljykset suolalla ja pippurilla.
2 Puhdista kasvikset ja halkaise ne.
3 Valmista pesto: Huuhtele ja kuivaa persilja tarvittaessa, revi se pienemmäksi ja jauha tehosekoittimessa manteleiden, parmesaaniraasteen, öljyn, murskatun valkosipulin, suolan ja pippurin kanssa. Voit valmistaa peston myös morttelissa, jolloin siitä tulee hieman karkeampaa.
Grillaus
1 Sytytä grilli ja käytä suoraa lämpöä. Jos käytät grillissäsi valurautaastiaa, aseta se ritilälle. Sulje kansi ja anna astian kuumeta noin 10 minuuttia.
2 Grillaa vihannekset ilman rasvaa, niin ne kypsyvät rapeiksi ja saavat pintaansa kauniit grilliraidat. Paloittele vielä vihannekset ja sekoita ne pestoon.
3 Voitele ritilä ja laita kyljykset ritilälle suoraan lämpöön. Grillaa niitä 4–5 minuuttia molemmin puolin. Nosta ne sen jälkeen grillistä leikkuulaudalle ja anna levätä 4–5 minuuttia.
4 Tarjoile kyljykset vihannesten kera.
Resepti ja kuva Pihakokin kesä -lehti / Weber
AINEKSET
4 isoa kyljystä (paksuus noin 4–5 cm)
Suolaa
Valkopippuria
Grillatut vihannekset
1 fenkoli
1 kesäkurpitsa
1 munakoiso
Pesto
1 nippu lehtipersiljaa
75 g manteleita
75 g parmesaaniraastetta
Noin 3 dl oliiviöljyä
Valkosipulia
Suolaa
Valkopippuria
Lisää muistilistaan