Buffalo-mozzarellasalaatti pikkelöidyllä karviaisella ja pistaasipestolla

Ihastu herkulliseen mozzarella-kasvissalaattiin! Siitä löytyy samoja karviaismarjan ja yrttien aromeja kuin raikkaan hedelmäisestä Flat Roof Manor Sauvignon Blanc -valkoviinistä.

Buffalo-mozzarellasalaatti
logo

4 HLÖ

logo

0 h 30 min

Tiesitkö että Sauvignon Blanc on hyvä salaattiviini, sillä siitä löytyy samoja elementtejä kuin kypsentämättömissä vihanneksissa. Salaatti vaatii viiniltä hyvää hapokkuutta ja vihreitä yrttisiä aromeja, joita juuri Sauvignon Blancista löytyy.

Pikkelöidyt karviaiset säilyvät viikon jääkaapissa. Mikäli haluat säilyttää niitä pidempään, varmista purkin puhtaus ja mahdollisesti steriloi se, jolloin karviaiset säilyvät viikkoja.

Salaatti

AINEKSET

  • 1 ruukku pehtoorinsalaattia

  • herneenversoja tai muita versoja

  • ½ fenkoli

  • 3 buffalomozzarellaa

VALMISTUSOHJEET

    1. Paista leipäsiivuja oliiviöljyssä pannulla molemmin puolin.

    2. Siivuta fenkoli mahdollisimman ohuelti. Sekoita salaatinlehdet, fenkoli ja herneenversot keskenään. Lisää salaatin päälle revittyä buffalo-mozzarellaa, pikkelöityä karviaisia ja pistaasipestoa.

Pikkelöity karviainen

AINEKSET

  • 2 dl karviaisia

  • 1/3 dl vettä

  • ¼ dl punaviinietikkaa

  • 2 rkl sokeria

VALMISTUSOHJEET

    1. Pikkelöi karviaiset vaikka jo edellisenä päivänä tai paria tuntia ennen: Halkaise karviaiset neljään osaan ja sekoita veden, punaviinietikan ja sokerin kanssa. Jätä maustumaan jääkaappiin, jos valmistat nämä jo reilusti etukäteen. Jos valmistat pari tuntia ennen, jätä maustumaan huoneenlämpöön.

Pistaasi”pesto”

AINEKSET

  • 70 g pistaasirouhetta

  • n. ½ dl oliiviöljyä

  • kourallinen tuoretta minttua

  • 1 pieni valkosipulinkynsi

  • 3 rkl sitruunamehua

  • ripaus suolaa

VALMISTUSOHJEET

    1. Valmista pistaasipesto: hienonna minttu ja valkosipulin kynsi veitsellä. Sekoita kaikki ainekset kulhossa keskenään lusikalla. Pistaasipesto saa jäädä rouheaksi tuoden tekstuuria salaattiin.

Lisäksi

AINEKSET

  • Oliiviöljyssä paistettua leipää

VALMISTUSOHJEET

    1. Tarjoa leivän kera. Loput pistaasipestosta voi tarjoilla leivän päällisenä.

Saara Atula

Resepti: Saara Atula

Viimeistä murua myöten -blogin kirjoittaja ja valokuvaaja Saara Atula tunnetaan herkullisista kasvisruokaresepteistään, jotka vievät makumatkalle ympäri maailmaa ja retkille lähiluontoon. Ruoassa tärkeintä on maku ja raaka-aineiden kunnioitus. Myös vastuullisuusmietteet ohjailevat reseptien raaka-ainevalintoja.

Tutustu Saaran blogiin>