3 syytä valita viinipussi

Viinipussi on näppärä ratkaisu, kun vieraita on paljon ja säilytystilaa vähän. Ota talteen vinkit viinipussien käyttöön ja suosikkiviinisuositukset.

3 syytä valita viinipussi

1. Helppo jäähdyttää

Täysi jääkaappi ei ole ongelma, sillä viinipussin voi tarvittaessa jäähdyttää helposti järvessä tai meressä tai vaikkapa vesiastiassa, joka on täytetty kylmällä vedellä.

2. Vie vähän tilaa

Viinipussi on todellinen tilaihme, sillä 1,5 litran viinipussi vastaa kahta tavallista viinipulloa. Pehmeä viinipussi mahtuu pieneen tilaan ja muovautuu ruokien kylkeen kylmälaukussa tai jääkaapissa. Jos viinipussia viilentää ensin pakkasessa, se toimii kätevästi kylmäkallena matkan aikana (älä kuitenkaan jäädytä sitä).

3. Näppärä tarjoilla

Auringonlaskun katselua ja kesäisen illan fiilistelyä rantakalliolla tai terassilla – viinipussi pysyy ehjänä matkassa mukana. Hanasta on kätevä annostella haluamansa määrä viiniä lasiin. 

Vinkki: Sido pussi paksulla narulla yläreunan kantokahvoista kiinni puun oksaan tai tikkaisiin – saat näppärän viinitelineen.

Suosikkipussiviinit

Two Oceans Pinot Grigio 1,5 litran viinipussi

Jos grillissä tirisee kala, eteläafrikkalainen pirteä, kuiva ja hedelmäinen valkoviini sopii erinomaisesti sen kaveriksi. Hennon mausteinen viini käy mainiosti myös kana- ja kasvisruokien seuraan. Valmista vielä ruokailun jälkeen viinistä herkullisen raikas Vaahtopää-drinkki.

Chill Out Crisp & Fresh Chenin Blanc 1,5 litran viinipussi

Raikkaan hedelmäinen valkoviini sopii niin juhannuksen mökkireissulle kuin kesäpiknikeille. Salaatit, äyriäiset ja vaaleat kalat ovat omiaan tämän viinin seuraan!

Cazes Roller Grenache Syrah Merlot Organic 1,5 litran viinipussi

Luomun ystävälle! Pehmeän keskitäyteläinen ja marjaisan mausteinen biodynaaminen punaviini sopii niin erilaisille vaaleille liharuoille kuin juhannuksen noutopöytään.

Nappaa suositukset Alkosta:

laroche hanaviini

3 x herkulliset hanaviinit


Eri kokoiset ja muotoiset hanaviinit ovat rento valinta kesänviettoon. Poimi suosituksemme valko-, puna- sekä roseeviineistä sekä tutustu Helsingin Sanomien hanaviinitestin voittajaan. Lue myös miten hanaviinin saa auki helpoiten.

Lue lisää »