Roger Goulart Cava Gran Reserva Josep Valls 75 cl

Roger Goulart Cava Gran Reserva Josep Valls 75 cl


Label: Vähärasvainen kalaLabel: SeurustelujuomaLabel: AperitiiviLabel: Äyriäiset

22,99 €

Löydä Alkosta

Tämä harmoninen ja laadultaan erinomainen Gran Reserva Cava on upea juhlajuoma! Pitkän kypsytysajan seurauksena viinin makumaailma syvenee, tuoden esille mm. paahteisia ja pähkinäisiä aromeja ja runsaan, kermaisen suutuntuman.

Ruoka ja kuvaus

Väri

Vaalea oljenkeltainen

Tuoksu

Raikas, hedelmäinen, kehittynyt ja monivivahteinen tuoksu , jossa paahteisuutta, omenaa, sitruksisuutta ja mineraalisuutta.

Maku

Erittäin kuiva, hedelmäinen, paahteinen, sitruksinen. Hienosti intergoituneet kuplat antavat hyvin runsaan suutuntuman, josta viini saa ryhtiä ja runsaita kypsytyksen tuomia makuvivahteita. Viini jättää hienostuneen jälkimaun nostaen veden kielelle.

Ruoka- ja tarjoiluvinkit

Soveltuu mainiosti aperitiiviksi, juhlajuomaksi, tai ruokaviiniksi kalan ja äyriäisten kanssa.

Valmistus

Sadonkorjuu tapahtuu aamunkoitteessa, jotta vältetään hapettumiselta ja varmistetaan rypäleiden tuoreus. Xarel·lo rypäle on peräisin Penedèsistä, ja se on sekoituksen tärkein lajike. Xarel·lo soveltuu hyvin luonteeltaan ja rakenteeltaan pitkään kypsytettyyn cavaan. Rypälelajikkeet käsitellään erikseen ja jäähdytetään ennen puristamista, jolloin aromit säilyvät paremmin. Puristemehun saanto on noin 50 %. Rypälemehut käytetään valitulla hiivoilla 16-18 C asteessa. Pullotuksen jälkeen toinen käyminen ja kypsytys tapahtuu 30 metriä syvissä kellareissa tasaisessa 14 C asteen lämpötilassa.

Tarina

Roger Goulart on espanjalaisen CVNE:n omistama viinitalo, joka valmistaa yksinomaan cava-kuohuviinejä. Roger Goulart tuottaa viinejä Kataloniassa DO Penedésin alueella, ja on yksi Espanjan vanhimmista cavan tuottajista. Roger Goulart on tunnettu erityisesti pitkään kypsytetyistä cavoistaan. DO Cavan säännöissä määritellään tietyt minimiajat cavan kypsyttämiseen, ja Goulartin cavat usein ylittävät nämä minimiajat, antaen viinien kypsyö talon historiallisissa kellareissa vielä useita kuukausia normaalia pidempään. Pitkä kypsytys syventää viinien makuja, tuo niihin paahteisia ja pähkinäisiä aromeja ja runsaampaa, kermaisempaa suutuntumaa.

Tuoteryhmä

Kuohuviinit & samppanjat

Alkoholipitoisuus

12 %

Alkon tuotenumero

907617

Tilavuus

0,75 l

Tuotemerkki

CVNE

Suljenta

Luonnonkorkki

Alue

Spain - Cava - Cava

Sokeripitoisuus

5 g/litra

Rypäleet

Macabeo, Chardonnay, Xarel•lo

Makeus

Erittäin kuiva

Tuotenumero

1028690