Viinimaa yleinenmitali pokaali
Imperial Gran Reserva

Imperial Gran Reserva


Roteva & Voimakas

Label: NautaLabel: Voimakkaat juustotLabel: LammasLabel: Riista

71,99 €

Löydä Alkosta

Hienosti kehittynyt ja runsas riojalainen laatutuottajalta. Parhailta viinitarhoilta valikoidut rypäleet ja seitsemän vuoden kypsytys takaavat viinin laadun ja makunautinnon.

Ruoka ja kuvaus

Väri

Tumma rubiininpunainen

Tuoksu

Avoin konsentroitunut tuoksu, jossa mustaherukkaa, metsämarjoja, vaniljaa, suklaata lakritsaa, ja mausteisuutta.

Maku

Erittäin täyteläinen, pehmeän tanniininen, mustaherukkainen, vaniljainen, suklainen. Pitkässä jälkimaussa on hienostunut rakenne ja aavistus punaisen balsamicon tiiveyttä.

Ruoka- ja tarjoiluvinkit

Runsas ja täyteläinen viini sopii hienoille aterioille liharuoista riistaan ja koviin juustoihin. Pehmeytensä ansiosta myös rasvaisille ja runsaille kalaruoille. Suositellaan tarjoiltavan 18 asteen lämpötilassa.

Valmistus

Rypäleet tulevat CVNE Imperialin vanhimmilta tarhoilta, ne korjataan käsin ja parhaat rypäleet valitaan kaksinkertaisella lajittelulla. Kylmämaserointi ennen viinikäymistä, joka tehdään ranskalaisessa tammessa. Tämän jälkeen kypsytys amerikkalaisissa ja ranskalaisissa tammitynnyreissä kolmen vuoden ajan, jonka jälkeen vielä neljän vuoden pullokypsytys.

Tarina

CVNE, Compañía Vinícola del Norte del España on vuonna 1879 perustettu espanjalainen perhetuottaja, joka on alun perin lähtöisin Haron kaupungista Riojasta. CVNE:n logossa oleva Espanjan lippu symboloi viinitalon kansainvälistä asemaa: CVNE on espanjalaisen viinin lähettiläs maailmalla. Sen osuus riojalaisten viinien markkinoista on esimerkiksi Espanjassa yli 11% ja useilla markkinoilla jopa enemmän. CVNE:n alaisuudessa toimii useita viinibrändejä neljällä alueella: Riojasa, Ribera del Duerossa, Ruedassa ja Kataloniassa Cavan alueella. Lisäksi CVNE:llä on tarhoja myös Kanarian saarilla. Rioja on CVNE:n tärkein viinialue, ja sieltä tulee Cunen, Viña Realin, Continon ja Imperialin viinit. Riojassa CVNE:n viinitarhat keskittyvät parhaille alueille Rioja Alavesan ja Rioja Altan alueille lähelle Ebro-jokea. Alueet sijaitsevat muuta Riojaa hieman korkeammalla ja ilmasto on siitä johtuen hieman viileämpi, antaen viineille eleganssia ja vivahteikkuutta.

Palkinnot

97p. Gourmets Guide 96p. Tim Atkin 92p. Guía Penín 92p. Wine Spectator

Tuoteryhmä

Punaviinit

Täyteläisyys

Erittäin täyteläinen

Alkoholipitoisuus

14 %

Alkon tuotenumero

957007

Tilavuus

0,75 l

Tuotemerkki

CVNE

Suljenta

Luonnonkorkki

Alue

Spain - Rioja - Rioja

Sokeripitoisuus

2 g/litra

Rypäleet

Tempranillo, Graciano, Mazuelo

Tuotenumero

1028543