LuomuBiodynaaminen
Valdifalco Maremma Toscana Sangiovese

Valdifalco Maremma Toscana Sangiovese


Mehevä & Hilloinen

Label: LammasLabel: RiistaLabel: Pataruoka

17,98 €

Löydä Alkosta

Tyylikäs luomu punaviini Toscanan Maremmasta! Tuottaja on Italian luomuviljelyn uranuurtajia ja kokemus maistuu myös heidän viineissään. Nimi Valdifalco (suom. haukka) viittaa siihen historian aikaan, kun Maremma oli pääosin suota ja kommunikaatio pitkien etäisyyksien välillä saatettiin hoitaa haukkojen avulla.

Ruoka ja kuvaus

Väri

Syvä rubiininpunainen

Tuoksu

Mausteisessa tuoksussa on yrttejä ja kukkia, sekä marjaisia aromeja, kuten punaherukoita ja hapankirsikoita.

Maku

Keskitäyteläinen, keskitanniininen, marjainen, vadelmainen, herukkainen ja mausteinen. Viini on lämminhenkinen ja suutuntumaltaan hedelmäisen pehmeä. Marjaisat hedelmähapot tuovat viiniin ryhtiä. Kokonaisuus jättää nielua lämmittävän, monivivahteisen ja herkullisen jälkivaikutelman.

Ruoka- ja tarjoiluvinkit

Viini sopii hyvin tummien liharuokien pariin, kuten riistan, lampaan ja pataruokien kanssa nautittuna.

Tarina

Tuottaja Rainer Loacker perusti Loackerin viiniliikkeen vuonna 1979. Talo on Italian luomuviljelyn uranuurtajia. Loackerilla on tarhoja Südtirolissa (Alto Adige), Toscanan Montalcinossa ja Maremmassa, sekä Itävallan Styriassa. Kaikki viinit ovat biodynaamisia. Loacker Valdifalcon 22 hehtaarin tarhat sijaitsevat ”Italian uudessa maailmassa”, Etelä-Toscanan rannikolla Maremmassa, vain neljä kilometriä merenrannasta. Sisämaan kuuluisampiin viinialueisiin verrattuna Maremmassa on vapaammat kädet mm. touhuta kansainvälisillä rypälelajikkeilla ja tuottaa viiniä ei-perinteisillä, laatuluokan lakiin kirjatuilla menetelmillä. Tarhoilla vallitsee lempeä välimerellinen ilmasto ja maaperä on rauta- ja kalkkipitoista. Loackerin biodynaamisen viinifilosofian mukaan maa, aurinko, tuuli ja meri ovat päähenkilöitä viiniköynnösten viljelyssä, joihin ihminen tuo oman osansa tarkkoja periaatteita noudattaen. Lisä- ja torjunta-aineiden käyttö on käytännössä kiellettyä, ja viinit tehdään esiteollisilla, hyvin perinteisillä menetelmillä.

Tuoteryhmä

Punaviinit

Täyteläisyys

Keskitäyteläinen

Alkoholipitoisuus

14,5 %

Alkon tuotenumero

951395

Tilavuus

0,75 l

Tuotemerkki

Loacker

Suljenta

Luonnonkorkki

Sokeripitoisuus

1 g/litra

Rypäleet

Sangiovese

Tuotenumero

1028720