Viinimaa yleinenmitali pokaali
Viña Real Gran Reserva

Viña Real Gran Reserva


Mehevä & Hilloinen

Label: NautaLabel: GrilliruokaLabel: Voimakkaat juustot

42,99 €

Löydä Alkosta

Erittäin täyteläinen ja muheva Riojan punaviini, jolla on pitkä ikääntymispotentiaali. Viña Real on Rioja Alavesan alueen tunnetuimpia laatuviinien tuottaja.

Ruoka ja kuvaus

Väri

Syvä rubiininpunainen

Tuoksu

Erittäin intensiivinen ja vivahteikas, jossa konsentroituneen ja kypsän hedelmäisyyden lisäksi mausteisia, nahkaisia ja suklaisia vivahteita sekä paahteista pähkinäisyyttä.

Maku

Erittäin täyteläinen, keskitanniininen, kirsikkainen, mausteinen, mustaherukkainen ja kehittynyt. Pitkä jälkimaku jättää muhevan, suuntäyteisen vaikutelman.

Ruoka- ja tarjoiluvinkit

Grillatut liharuoat, lammas yrteillä ja valkosipuliperunoilla. Juustot, eritysesti kypsempi Manchego ja muut espanjalaiset kovat lampaanmaitojuustot.

Valmistus

Gran Reserva tehdään käsin poimituista rypäleistä parhailta Rioja Alavesan tarhoilta. Käyminen terästankeissa lämpötilakontrolloidusti säännöllisellä sekoittamisella. Malolaktinen käyminen ranskalaisissa ja amerikkalaisissa tammitynnyreissä, jonka jälkeen viini on stabiloitu. Tätä seuraa kahden vuoden kypsytys tammessa sekä kirkastus ja suodatus ennen pullotusta. Lopuksi viini kypsyy pullossa 36 kuukautta ennen myyntiinlaskua.

Tarina

Viña Real on Rioja Alavesan alueen laatuviinien tuottaja. Viinit tunnistaa leveästä burgundilaisesta pullosta, ja viineille on tyypillistä hedelmäinen mehukkuus ja pyöreys.

Palkinnot

96p. Gourmets Guide 95p. James Suckling 92p. Wine & Spirits 91p. Peñin Guide 90p. Wine Enthusiast 90p. Wine Spectator

Tuoteryhmä

Punaviinit

Täyteläisyys

Erittäin täyteläinen

Alkoholipitoisuus

13,5 %

Alkon tuotenumero

951237

Tilavuus

0,75 l

Tuotemerkki

CVNE

Suljenta

Luonnonkorkki

Alue

Spain - Rioja - Rioja

Sokeripitoisuus

2 g/litra

Rypäleet

Tempranillo, Graciano

Tuotenumero

1028549