Luomu
Avgvstvs Rosat Viticultura Ecológica

Avgvstvs Rosat Viticultura Ecológica


Label: Kana ja KalkkunaLabel: SeurustelujuomaLabel: Pizza Pasta (Viinimaa)Label: Aperitiivi

15,48 €

Löydä Alkosta

Herkullinen luomurosee Kataloniasta sopii hyvin seurustelujuomaksi sekä kevyempien ruokien seuraksi.

Ruoka ja kuvaus

Väri

Kirkas lohenpunainen

Tuoksu

Punaisia marjoja, hieman kukkaisuutta ja yrttisyyttä.

Maku

Kuiva, keskihapokas, runsaan hedelmäinen, punamarjainen, vadelmainen.

Ruoka- ja tarjoiluvinkit

Erityisesti välimerelliselle keittiölle, jossa käytetään oliiviöljyä ja alueen kasviksia. Salaateille, kalalle, vaalealle lihalle, riisipohjaisille ruoille. Myös kermaisille juustoille.

Valmistus

Sadonkorjuun jälkeen kuorikontakti värin aikaansaamiseksi. Käyminen 17 asteen lämpötilassa 20 päivän ajan ja kypsytys 2-3 kuukautta.

Tarina

Avgvstvs Forum on viinitila Espanjan Kataloniassa aivan lähellä rannikkoa Välimeren tuntumassa. Viinitarhat sijoittuvat vain n. 2-3 kilometrin päähän merestä, joten terroir ja olosuhteet tarhoilla ovat kuin oppikirjaesimerkki välimerellisestä ilmastosta. Mereltä puhaltavat tuulet pitävät tarhojen lämpötilat maltillisena ja köynnökset puhtaina tuholaisista ja taudeista. Avgvstvs-nimi tulee Via Avgvstvs-tiestä, joka on jo Rooman valtakunnan aikana kulkenut rannikkoa pitkin Roomaan asti. Tarhat on istutettu tilaa perustettaessa 1980-luvulla, ja alun perin tuotanto on ollut pientä ja perin paikallista. Käytetyt rypälelajikkeet olivat aluksi ainoastaan ranskalaisia lajikkeita kuten Chardonnay ja Cabernet Franc, mutta myöhemmin Avgvstvs on istuttanut myös paikallisia espanjalaisia lajikkeita. Tila on moderni ja viininvalmistusta kehitetään jatkuvasti kokeilemalla uusia valmistustapoja ja joissakin viineissä vaihtelemalla rypälesekoituksia. Avgvstvs tekee sekä sekoiteviinejä että single vineyard -viinejä, ja jotkut viineistä ovat Espanjan mittakaavassa hyvinkin ainutlaatuisia. Viinituotanto on kaikkien viimeisimpien viinien vuosikertojen osalta siirtynyt luomuviljelyyn ja viininvalmistuksen ytimessä on tahto tehdä persoonallisia, hyviä ruokaviinejä.

Tuoteryhmä

Roseeviinit

Alkoholipitoisuus

13,5 %

Alkon tuotenumero

939717

Tilavuus

0,75 l

Tuotemerkki

Avgvstvs Forvm

Suljenta

Metallinen kierrekorkki

Alue

Spain - Penedès - Penedès

Sokeripitoisuus

2 g/litra

Rypäleet

Merlot, Cabernet Savignon

Makeus

Kuiva

Tuotenumero

1028499