Cune Rosado 37,5 cl

Cune Rosado 37,5 cl


Label: Kana ja KalkkunaLabel: SeurustelujuomaLabel: PikkusuolaisetLabel: Salaatit Kasvisruoka

8,29 €

Löydä Alkosta

Tunnetun tuottajan espanjanlainen roseeviini Riojasta kätevässä pikkupullossa. Viini on marjaisan raikas ja miellyttävä.

Ruoka ja kuvaus

Väri

Mansikanpunainen

Tuoksu

Raikas punamarjainen, jossa punaherukkaa, vadelmaa ja mansikkaa.

Maku

Kuiva, hapokas, mansikkainen, vadelmainen, kypsän karpaloinen, hennon mausteinen

Ruoka- ja tarjoiluvinkit

Aperitiiviksi, alkupaloille, kasviksille ja pastalle. Myös kalaruoille ja kevyille liharuoille. Suositeltava tarjoilulämpötila 8-10 astetta.

Valmistus

Tempranillo rypäleet on valikoitu käsin parhaan kypsyyden takaamiseksi. Puristuksen jälkeen rypälemehua on pidetty kuorien kanssa terästankeissa 24-48 tuntia värin saamiseksi. Sen jälkeen mehu on suodatettu ja fermentaatio käynnistytty 16-18 asteen lämpötilassa.

Tarina

CVNE, Compañía Vinícola del Norte del España on vuonna 1879 perustettu espanjalainen perhetuottaja, joka on alun perin lähtöisin Haron kaupungista Riojasta. CVNE:n logossa oleva Espanjan lippu symboloi viinitalon kansainvälistä asemaa: CVNE on espanjalaisen viinin lähettiläs maailmalla. Sen osuus riojalaisten viinien markkinoista on esimerkiksi Espanjassa yli 11% ja useilla markkinoilla jopa enemmän. CVNE:n alaisuudessa toimii useita viinibrändejä neljällä alueella: Riojasa, Ribera del Duerossa, Ruedassa ja Kataloniassa Cavan alueella. Lisäksi CVNE:llä on tarhoja myös Kanarian saarilla. Rioja on CVNE:n tärkein viinialue, ja sieltä tulee Cunen, Viña Realin, Continon ja Imperialin viinit. Riojassa CVNE:n viinitarhat keskittyvät parhaille alueille Rioja Alavesan ja Rioja Altan alueille lähelle Ebro-jokea. Alueet sijaitsevat muuta Riojaa hieman korkeammalla ja ilmasto on siitä johtuen hieman viileämpi, antaen viineille eleganssia ja vivahteikkuutta.

Tuoteryhmä

Roseeviinit

Alkoholipitoisuus

13,5 %

Alkon tuotenumero

450684

Tilavuus

0,375 l

Tuotemerkki

CVNE

Suljenta

Luonnonkorkki

Alue

Spain - Rioja - Rioja

Sokeripitoisuus

1 g/litra

Rypäleet

Tempranillo

Makeus

Kuiva (brut)

Tuotenumero

1028541