Luomu
Avgvstvs Chardonnay Organic

Avgvstvs Chardonnay Organic


Runsas & Paahteinen

Label: Kana ja KalkkunaLabel: Rasvainen kalaLabel: NautiskelujuomaLabel: Salaatit Kasvisruoka

29,99 €

Löydä Alkosta

Runsas ja paahteinen luomu Chardonnay Espanjan Kataloniasta. Miellyttävä yhdistelmä raikkautta ja tammikypsytyksen tuomaa paahteisuutta.

Ruoka ja kuvaus

Väri

Vaalea oljenkeltainen

Tuoksu

Trooppisen hedelmäinen, sitruksinen, paahteinen.

Maku

Kuiva, runsas, hapokas, trooppisen hedelmäinen, sitruksinen ja paahteinen. Pitkä jälkimaku, jossa tammikypsytyksen tuomaa toffeeta ja vaniljaa.

Ruoka- ja tarjoiluvinkit

Upea valinta vaaleille liharuoille, keitetyille kalaruoille sekä riisipohjaisille ruoille. Myös juustoille kuten vuohenjuustolle ja sinihomejuustolle.

Valmistus

Sadonkorjuu elokuun loppupuolella, rypäleiden puristuksen jälkeen käyminen ja malolaktinen käyminen uusissa ranskalaisissa tammitynnyreissä tai toisen vuoden tynnyreissä. Tammikypsytys sakan päällä 4 kuukauden ajan.

Tarina

Avgvstvs Forvm on viinitila Espanjan Kataloniassa aivan lähellä rannikkoa Välimeren tuntumassa. Viinitarhat sijoittuvat vain n. 2-3 kilometrin päähän merestä, joten terroir ja olosuhteet tarhoilla ovat kuin oppikirjaesimerkki välimerellisestä ilmastosta. Mereltä puhaltavat tuulet pitävät tarhojen lämpötilat maltillisena ja köynnökset puhtaina tuholaisista ja taudeista. Avgvstvs-nimi tulee Via Avgvstvs-tiestä, joka on jo Rooman valtakunnan aikana kulkenut rannikkoa pitkin Roomaan asti. Tarhat on istutettu tilaa perustettaessa 1980-luvulla, ja alun perin tuotanto on ollut pientä ja perin paikallista. Käytetyt rypälelajikkeet olivat aluksi ainoastaan ranskalaisia lajikkeita kuten Chardonnay ja Cabernet Franc, mutta myöhemmin Avgvstvs on istuttanut myös paikallisia espanjalaisia lajikkeita. Tila on moderni ja viininvalmistusta kehitetään jatkuvasti kokeilemalla uusia valmistustapoja ja joissakin viineissä vaihtelemalla rypälesekoituksia. Avgvstvs tekee sekä sekoiteviinejä että single vineyard -viinejä, ja jotkut viineistä ovat Espanjan mittakaavassa hyvinkin ainutlaatuisia. Viinituotanto on kaikkien viimeisimpien viinien vuosikertojen osalta siirtynyt luomuviljelyyn ja viininvalmistuksen ytimessä on tahto tehdä persoonallisia, hyviä ruokaviinejä.

Tuoteryhmä

Valkoviinit

Alkoholipitoisuus

13 %

Alkon tuotenumero

901737

Tilavuus

0,75 l

Tuotemerkki

Avgvstvs Forvm

Suljenta

Luonnonkorkki

Alue

Spain - Penedès - Penedès

Sokeripitoisuus

4 g/litra

Rypäleet

Chardonnay

Makeus

Kuiva (brut)

Tuotenumero

1028492