BenRiach Smoke season Single Malt

BenRiach Smoke season Single Malt


98,99 €

Löydä Alkosta

Perinteinen Speysiden tislaamo, joka tunnetaan lattiamallastuksestaan.

Ruoka ja kuvaus

Väri

Kullankeltainen

Tuoksu

Kinuskinen savu, tammi, sitruunan kuori

Maku

Aprikoosia, omenankuorta, paahdettua mantelia, mocha-kermavaahtoa. Hedelmäinen ja tamminen viimeistely. Erittäin savuinen.

Valmistus

BenRiach saa vetensä korkeamineraalisesta lähteestä, joka virtaa syvällä tislaamon alla. Tislaamo käyttää mäskäyksessä neljä erää kivennäispitoista vettä tavallisen kolmen sijaan. Tämä vie kauemmin aikaa, mutta antaa ohrasta maksimaalisen makeuden. BenRiach kutsuu tulosta nimellä ”four water mash”. Ohran korkea makeusaste yhdistettynä mineraalipitoisen veden puhtauteen tarjoaa pohjan BenRiachin viskien tyypilliselle hedelmäisyydelle. Tislaamo on myös yksi harvoista, jotka käyttävät yhä perinteistä lattiamallastusta. BenRiachilla on poikkeuksellisen suuri valikoima Speyside-maltaita aina vuodesta 1966 lähtien. Tislaamolla on myös yksi monenkirjavimmista tynnyrivalikoimista, mitä Skotlannista löytyy. ”Nukkuvat kaunottaret” – kuten BenRichialla usein tynnyreitä kutsutaan – ovat peräisin laajalti ympäri maapalloa, mikä tarjoaa heille erinomaisen mahdollisuuden tutkia luovasti Speyside single malt -viskien kaikkia makumahdollisuuksia. BenRiachilla käytetään kolmea eri tynnyrityyppiä 10- ja 12-vuotiaissa viskeissä sekä neljää eri tynnyrityyppiä iäkkäämmissä ja harvinaisemmissa viskeissä.

Tarina

1970 -luvun alussa Benriach palasi tislaamaan viskiä myös vanhalla 1800 -luvun tyylillä käyttäen mallastettua ohraa, joka oli savustettu ylämaan turpeella. Se oli rohkea ja epätavallinen liike Speysiden viskialueella, joka tunnetaan erityisesti viskeistä, joissa ei ole savuisuutta. Nykypäivänä tämä luova henki jatkuu BenRiachilla erityisesti savukauden aikana. BenRiach Smoke Season on pienen erän julkaisu, joka juhlistaakin tätä 50 vuotta sitten uudelleen aloitettua perinnettä ja savukautta BenRiachilla sekä antaa erinomaisen kuvan BenRiachin laadukkaista kausituotantotekniikoista. BenRiach Smoke Season on vahvasti makeaa ja aromaattista savuisuutta sisältävä speyside single malt -viski, joka on pullotettu korkealla 52,8% alkoholiprosentilla antamaan viskifaneille intensiivisen ja ainulaatuisen kokemuksen BenRiachin makean savuisesta luonteesta. Viski on kypsytetty virgin oak- ja bourbon-tynnyreissä, jotka ovat vahvistaneet paahdettua makeutta sekä tuoneet syvyyttä ja voimakkuutta savun makeaan tyyliin.

Tuoteryhmä

Viskit

Alkoholipitoisuus

52,8 %

Alkon tuotenumero

923983

Tilavuus

0,7 l

Tuotemerkki

Brown-Forman

Suljenta

Metallinen kierrekorkki

Tuotenumero

1027037