Ohje: Linnea Vihonen
Ruokaohjelmista ja -lehdistä tuttu kokki Linnea Vihonen rakastaa retkeilyä ja ruoan laittamista luonnossa. Sesonkien kunnioittaminen ja vastuullisuus ovat hänelle tärkeitä arvoja.
Kimchi-hodareiden tulisuutta tasapainottaa pirteän puolikuiva Chill Out Catarrato Zibibbo -uutuusvalkoviini Italiasta. Tutustu kokki Linnea Vihosen resepteihin!
6 Hot Dog -sämpylää
Misomajoneesia (ks ohje alla)
Srirachajogurttia (ks ohje alla)
Kimchiä (ks ohje alla)
1 nippu vihreää parsaa
2 L vettä
2 tl suolaa
300 g punakaali
2 rkl tummaa seesamiöljyä
½ limen mehu ripaus suolaa
KORISTELUUN:
1 ruukku korianteria
pala tuoretta piparjuurta
paahdettuja seesaminsiemeniä
chilejä, ohueksi leikattuina
Kiehauta vesi ja suola. Napsaise parsoista pari senttiä kannasta pois ja keitä koosta riippuen 1–2 minuuttia.
Valmista punakaali. Leikkaa kaali lohkoiksi ja leikkaa mandoliinilla tai veitsellä mahdollisimman ohueksi. Marinoi tummalla seesamiöljyllä ja limenmehulla. Vinkki! Kokeile myös muita kaaleja, kuten varhaiskaalia, valkokaalia tai kyssäkaalia.
Kokoa annos eli asettele korianterinvarsia alimmaiseksi, nosta päälle seesamipunakaali, kimchiä ja vihreät parsat.
Viimeistele misomajoneesilla ja srirachajogurtilla. Koristele ohuilla chiliviipaleilla, paahdetuilla seesaminsiemenillä ja hienoksi raastetulla piparjuurella. Vinkki! Briossitaikinaan leivotut hot dog -sämpylät ovat ehdottomasti maukkaimpia. Kokeile Leipomo Väyrysen briossihodarisämpylöitä!
2 dl majoneesia
2 tl vaaleaa misotahnaa
loraus limen mehua
ripaus suolaa
Tee misomajoneesi eli sekoita ainekset keskenään.
2 dl turkkilaista jogurttia
2 rkl Sriracha-kastiketta
Tee Srirachajogurtti eli sekoita ainekset keskenään.
1 L vettä
3 rkl suolaa
400 g kiinankaalia
Valmista aluksi Kimchi eli halkaise kiinankaali, leikkaa paloiksi ja laita kulhoon. Kiehauta vesi ja suola ja kaada kaalinpalojen päälle. Anna levätä suolakylvyssä n. 10–15 minuuttia.
Tee Gochujang-kastike eli sekoita kaikki ainekset kulhossa.
Valuta kiinankaaleista vesi ja huuhtele nopeasti siivilässä kylmän veden alla. Purista kuivaksi ja sekoita 2–3 rkl Gochujang-kastiketta kaalin joukkoon. Säästä loppukastike hodareiden viimeistelyyn.
Vinkki! Valmista kimchiä kerralla isompi satsi ja säilö puhtaisiin, ilmatiiviisiin purkkeihin. Täydellinen lahja kesän vierailuille!
2 rkl Gochujang-tahnaa (korealainen chilitahna, jota saa ruokakaupoista)
2 valkosipulinkynttä, hienonnettuna
2 rkl vettä
1 rkl sokeria
1 tl sushietikkaa
1 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä
Tee Gochujang-kastike eli sekoita kaikki ainekset kulhossa.
Ruokaohjelmista ja -lehdistä tuttu kokki Linnea Vihonen rakastaa retkeilyä ja ruoan laittamista luonnossa. Sesonkien kunnioittaminen ja vastuullisuus ovat hänelle tärkeitä arvoja.
Katso kaikki Linnean suunnittelemat viisi ruoka-annosta Chill Out -viineille.
Sormisyötävän tofuannoksen maustaa helppo maapähkinävoi-ponzukastike. Nauti makean suolainen annos Chill Out roseeviinin kanssa.
Katso resepti »Alkoholijuomatalo Altia tuo markkinoille kierrätysmuovista valmistetut PET-viinipullot ensimmäisenä viinien ja väkevien valmistajana Pohjoismaissa. Pullon hiilijalanjälki on alle 40 % lasisen viinipullon vastaavasta.
Lue lisää »