Kimchi Hot Dog Deluxe

Kimchi-hodareiden tulisuutta tasapainottaa pirteän puolikuiva Chill Out Catarrato Zibibbo -uutuusvalkoviini Italiasta. Tutustu kokki Linnea Vihosen resepteihin!

Kimchi Hot Dog Deluxe
Kimchi Hot Dog Deluxe
logo

6-8 HLÖ

logo

0 h 45 min

Ainekset:

AINEKSET

  • 6 Hot Dog -sämpylää

  • Misomajoneesia (ks ohje alla)

  • Srirachajogurttia (ks ohje alla)

  • Kimchiä (ks ohje alla)

  • 1 nippu vihreää parsaa

  • 2 L vettä

  • 2 tl suolaa

  • 300 g punakaali

  • 2 rkl tummaa seesamiöljyä

  • ½ limen mehu ripaus suolaa

  • KORISTELUUN:

  • 1 ruukku korianteria

  • pala tuoretta piparjuurta

  • paahdettuja seesaminsiemeniä

  • chilejä, ohueksi leikattuina

VALMISTUSOHJEET

    1. Kiehauta vesi ja suola. Napsaise parsoista pari senttiä kannasta pois ja keitä koosta riippuen 1–2 minuuttia.

    2. Valmista punakaali. Leikkaa kaali lohkoiksi ja leikkaa mandoliinilla tai veitsellä mahdollisimman ohueksi. Marinoi tummalla seesamiöljyllä ja limenmehulla. Vinkki! Kokeile myös muita kaaleja, kuten varhaiskaalia, valkokaalia tai kyssäkaalia.

    3. Kokoa annos eli asettele korianterinvarsia alimmaiseksi, nosta päälle seesamipunakaali, kimchiä ja vihreät parsat.

    4. Viimeistele misomajoneesilla ja srirachajogurtilla. Koristele ohuilla chiliviipaleilla, paahdetuilla seesaminsiemenillä ja hienoksi raastetulla piparjuurella. Vinkki! Briossitaikinaan leivotut hot dog -sämpylät ovat ehdottomasti maukkaimpia. Kokeile Leipomo Väyrysen briossihodarisämpylöitä!

Misomajoneesi

AINEKSET

  • 2 dl majoneesia

  • 2 tl vaaleaa misotahnaa

  • loraus limen mehua

  • ripaus suolaa

VALMISTUSOHJEET

    1. Tee misomajoneesi eli sekoita ainekset keskenään.

Srirachajogurtti

AINEKSET

  • 2 dl turkkilaista jogurttia

  • 2 rkl Sriracha-kastiketta

VALMISTUSOHJEET

    1. Tee Srirachajogurtti eli sekoita ainekset keskenään.

Kimchi

AINEKSET

  • 1 L vettä

  • 3 rkl suolaa

  • 400 g kiinankaalia

VALMISTUSOHJEET

    1. Valmista aluksi Kimchi eli halkaise kiinankaali, leikkaa paloiksi ja laita kulhoon. Kiehauta vesi ja suola ja kaada kaalinpalojen päälle. Anna levätä suolakylvyssä n. 10–15 minuuttia.

    2. Tee Gochujang-kastike eli sekoita kaikki ainekset kulhossa.

    3. Valuta kiinankaaleista vesi ja huuhtele nopeasti siivilässä kylmän veden alla. Purista kuivaksi ja sekoita 2–3 rkl Gochujang-kastiketta kaalin joukkoon. Säästä loppukastike hodareiden viimeistelyyn.

    4. Vinkki! Valmista kimchiä kerralla isompi satsi ja säilö puhtaisiin, ilmatiiviisiin purkkeihin. Täydellinen lahja kesän vierailuille!

Gochujang-kastike (Kimchiä varten)

AINEKSET

  • 2 rkl Gochujang-tahnaa (korealainen chilitahna, jota saa ruokakaupoista)

  • 2 valkosipulinkynttä, hienonnettuna

  • 2 rkl vettä

  • 1 rkl sokeria

  • 1 tl sushietikkaa

  • 1 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä

VALMISTUSOHJEET

    1.  Tee Gochujang-kastike eli sekoita kaikki ainekset kulhossa.

Linnea Vihonen

Ohje: Linnea Vihonen

Ruokaohjelmista ja -lehdistä tuttu kokki Linnea Vihonen rakastaa retkeilyä ja ruoan laittamista luonnossa. Sesonkien kunnioittaminen ja vastuullisuus ovat hänelle tärkeitä arvoja.

Katso kaikki Linnean suunnittelemat viisi ruoka-annosta Chill Out -viineille.